Urban Resort

WONINGEN LYCKA

*  The information about the registration procedure is, unfortunately, only available in Dutch. However, please feel free to fill in your application form in English. 

Heb je er altijd al van gedroomd in een kunstenaars community te wonen? Is leven en creëren in een gemeenschap iets waar jij warm voor loopt? Zie je jezelf wel in de rol van programmamaker in de Buurtkamer? In LYCKA gaan creatief en sociaal hand in hand. Het is aan de bewoners van de appartementen en de huurders van de werkruimtes om hun community vorm te geven. Wij zoeken makers en kunstenaars die zich willen vestigen in LYCKA en mee willen bouwen aan Sloterdijk als nieuwe stadswijk. De werving is nu open!

De woningen

Er zijn 14 eenkamerstudio’s beschikbaar en 14 tweekamerappartementen, gelegen op de 5e, 6e, 7e en deels 8e verdieping. De 5e verdieping geeft toegang tot de gemeenschappelijke daktuin. Er is een lift en een gemeenschappelijke fietsenstalling in het gebouw aanwezig. 

Jongerencontract

De 28 woningen worden verhuurd via een tijdelijk jongerencontract met een maximale looptijd van vijf jaar. Je krijgt na de toewijzing een nieuwe inschrijving bij WoningNet, met behoud van je inschrijfduur. 

Geplande oplevering van de woningen: medio september 2021

 

De eenkamerstudio’s type C1 |  € 449,25 p/m

Beschrijving  Type woning:  studio | Oppervlakte: 30,5 m2

Voorrangskenmerken
Ben je tussen de 18 en 23 jaar met een huishoudinkomen tot maximaal € 23.725 per jaar, dan kun je reageren op deze eenkamer studio’s. Jongeren van 18 t/m 23 jaar krijgen voorrang. Lees hier meer over de inkomensgrens en hier hoe dit wordt gecontroleerd.

Bekijk – De eenkamerstudio’s type C1

De tweekamerappartementen type C2 & D2 |  € 667,04 p/m

Beschrijving Type woning: appartement | Oppervlakte: 44.8 m2/ 45.3 m2

Voorrangskenmerken
Ben je tussen de 24 en 28 jaar met een huishoudinkomen als alleenstaande tot maximaal €23.725 per jaar, dan kun je reageren op deze tweekamerwoningen. Lees hier meer over de inkomensgrens en hier hoe dit wordt gecontroleerd.

Bekijk – De tweekamerappartementen type C2 & D2

 

 

Huren in LYCKA

LYCKA is op zoek naar kunstenaars en creatieven die leven voor hun vak én die de LYCKA community op verschillende vlakken aanvullen en kunnen bijdragen aan de kruisbestuiving op artistiek, cultureel en sociaal vlak.

Je hebt een streepje voor als je voldoet aan de CAWA toptoets eisen en regelmatig eigen werk exposeert. Ook zijn we geïnteresseerd in mensen die een relevant netwerk hebben en misschien zelfs al verbindingen met Sloterdijk. Als je thuis bent in community art, je beweegt op het snijvlak van kunst en stadsontwikkeling of al meters hebt gemaakt in cultuureducatie en talentontwikkeling in Nieuw West, horen we daar graag meer over. Maar laat je niet ontmoedigen als het bovenstaande niet op jou van toepassing is. De bereidheid energie te steken in de community en in de verbinding met de buurt is een belangrijke eigenschap voor toekomstige LYCKA huurders. Wij zijn benieuwd naar jouw ideeën voor de buurtkamer of de daktuin en naar jouw visie en invloed op een wijk in ontwikkeling.

Verder is Urban Resort zich bewust van de systematische privileges die zorgen voor ongelijkheid en verminderde kansen op het gebied van wonen en werken in Amsterdam. In de uiteindelijke selectie wordt daarom gestreefd naar, en is er met name extra aandacht voor, zo veel mogelijk diversiteit en gelijkwaardigheid op het gebied van genderidentiteit, afkomst, cultuur, opleidingsniveau en vakgebied.

Naast je motivatie en plannen zijn er ook een aantal harde voorwaarden waaraan moet worden voldaan om in LYCKA te kunnen wonen. Al deze voorwaarden en de selectiecriteria lees je hieronder. Urban Resort verzorgt het werving- en selectieproces, weegt alle criteria af en zal samen met een adviescommissie tot een eindselectie komen. Er zijn 28 woningen beschikbaar. Indien er zich meer geschikte kandidaten aanmelden, komen zij op de wachtlijst. 

Samen aanmelden

Wil je een woning huren, maar wil je ook met iemand anders in aanmerking komen voor een werkruimte? Of ben je onderdeel van een collectief en reageren meerdere mensen van jullie collectief op woningen en/of werkruimtes? Voor Urban Resort is dat een pré.  Geef dit dan goed aan in het aanmeldformulier van Urban Resort.

De voorwaarden/selectiecriteria

Lees hieronder alle selectiecriteria die gelden voor de woningen in LYCKA:

o    Je bent ingeschreven bij WoningNet.

o    Je bent minimaal 18 en maximaal 27 jaar oud op het moment van de ingangsdatum van het huurcontract. Voor de studio’s krijgen 18 t/m 22 jarigen voorrang, de tweekamerappartementen zijn voor 23 t/m 27 jarigen.

o    Je volgt op het moment van ingangsdatum contract geen voltijd dagopleiding in de regio Amsterdam en staat niet ingeschreven bij Studentenwoningweb

o    Jongeren die een gezin met kinderen hebben, komen niet in aanmerking. Lees hier meer informatie over jongerencontracten en de voorwaarden die gelden. 

o    Je voldoet aan de inkomensgrens: Een huishoudinkomen tot maximaal € 23.725 per jaar. Let op: de inkomenstoets wordt gedaan door WoningNet. Kijk goed of je aan deze voorwaarde voldoet, want indien achteraf blijkt dat je hier niet aan voldoet, gaat de woning  naar iemand anders. Lees hier verder over de inkomensvoorwaarden. 

o    Je voldoet aan de CAWA voorwaarden: je bent afgestudeerd aan een kunstvakopleiding en professioneel werkzaam in je creatieve beroep. CAWA hanteert een basistoets en een toptoets. De basistoets is voldoende, toptoets krijgt voorrang. Lees hier ook de CAWA handleiding van Urban Resort.

o     Naast een motivatiebrief, vul je het aanmeldformulier van Urban Resort in waarin de volgende aspecten kunnen worden uitgelicht:

Je creatieve praktijk: Ben je een (toptoets) kunstenaar? Exposeer je vaak? Wat voeg jij toe aande gemeenschap?

Relevante ervaring: community art, cultuureducatie of een andere dwarsstraat die goed past bij LYCKA’s doelstellingen.

  • Motivatie: Waarom wil je in een kunstenaars community wonen? Welke kansen zie je? Wat  voor ideeën heb je voor de buurt en voor het programma van de buurtkamer?

 

Aanmelden

Let op: aanmelden in 2 rondes! Als je in aanmerking wil komen voor een woning in LYCKA, dien je vóór 4 juni (ronde 1) of vóór 2 juli (ronde 2) stap 1 t/m 4 van het aanmeldproces te hebben doorlopen. 

—-> Volg het STAPPENPLAN om je aan te melden voor een woning.

 

___________________________________________________________

 

Vragen?

We helpen je graag in het aanmeld proces. Check ook onze Vragen & Antwoorden voor meer informatie of mail Quirina Geijsen Quirina@urbanresort.nl.

(c) Jimena Gabriella Gauna

Daphne Karstens &Nadine Räber (c) Jimena Gabriella Gauna

(c) Jimena Gabriella Gauna

(c) Jimena Gabriella Gauna

Whole Lotta Racks (c) Jimena Gabriella Gauna

(c) Jimena Gabriella Gauna

Mime Fabriek (c) Jimena Gabriella Gauna