EN

Aanmelden voor een atelier (CAWA)

De gemeente subsidieert broedplaatsen om betaalbare ateliers voor kunstenaars en creatieven te realiseren. De CAWA-commissie toetst uit naam van de gemeente of een kandidaat inderdaad kunstenaar of creatieve professional is en zo’n CAWA-ruimte mag huren. Lees op de pagina van Ateliers en broedplaatsen van de Gemeente Amsterdam of je in aanmerking komt voor een CAWA-werkruimte: www.amsterdam.nl/ateliers.

Om door de CAWA-commissie getoetst te worden doorloop je een procedure waarbij je o.a. een portfolio uploadt en aantoont dat je onder de inkomensgrens verdient. De procedure heeft best wat stappen en wordt daarom weleens als ingewikkeld ervaren.  Hieronder stap voor stap omschreven wat je moet aanleveren, lees de tekst goed!

Als je even de tijd neemt is het niet heel moeilijk maar onderschat het niet en vraag je contactpersoon bij Urban Resort om hulp als je vastloopt.

Download hier de PDF UR_CAWAhandout_Algemeen_NieuweProcedure

Of lees het hieronder stap voor stap door:


!LET OP!
Als je de deadlines mist wordt je dossier niet in behandeling genomen en kan je geen ruimte huren

STAPPENPLAN PROCEDURE

1. Schrijf je in via https://www.ateliers.amsterdam.nl/account/registreren/ en betaal €25,-. Wanneer je betaling door de ABA (Ateliers en Broedplaatsen Amsterdam) is ontvangen sturen ze jou een mail om je profiel te activeren. Deze moet je binnen 24 uur activeren, anders moet je een nieuwe inlogcode aanvragen.

2. Vul de basistoets in en upload je portfolio (producties, presentaties en erkenning).

2.1 BASISTOETS
Hier kun je je beroep aangegeven. Staat je beroep er niet tussen? Neem even contact op met je contactpersoon van Urban Resort om te bespreken wat je het beste kunt invullen. Let op: als je afwijkt van de erkende lijst moet je extra goed beargumenteren waarom jij positief beoordeeld moet worden doormiddel van een sterk portfolio.

Als je geen afgeronde opleiding hebt gevolgd voor je creatieve beroepspraktijk kun je aanvinken dat je autodidact bent. Ook hiervoor geld dat je portfolio de commissie er dan van moet overtuigen en je bij Presentaties en Erkenning dus goed moet laten zien dat je praktiserend bent.

2.2 PORTFOLIO
–     Productie: wat je gemaakt hebt in de afgelopen drie jaar. Vermeld de titel, omschrijving en alle andere relevante informatie. Per jaar minimaal 2 werken, totaal maximaal 10.
–    Presentaties: waar is je werk getoond, optredens etc.
–    Erkenning: aanbevelingen, prijzen, vermeldingen in media. Wanneer je autodidact aanvinkt is het van extra belang om op dit onderdeel meer focus te leggen.

Heb je minder werk dan de genoemde norm? Neem contact op met je contactpersoon bij Urban Resort, en bespreek hoe je dit het beste kunt beargumenteren.

3. MOTIVATIEBRIEF
In max. 250 woorden kun je aan de commissieleden vertellen waarom jij de geschikte kandidaat voor deze ruimte bent. Ga hier dus in op de volgende vragen:

Wat zijn je creatieve plannen voor de komende jaren?
Zijn er geplande samenwerkingen met gerenommeerde instellingen?
Hoe draagt dit atelier bij aan je ambities en toekomstplannen?
– Waarom heb je deze plek nodig om jouw werkzaamheden uit te voeren? Denk hierbij aan de ligging, lichtinval, grootte, et cetera.

De commissie hecht grote waarde aan deze motivatie!
Let op: kopieer de tekst in het tekstvlak, een pdf wordt niet in behandeling genomen.

4. Stuur een mail naar aba@amsterdam.nl met je contactpersoon van Urban Resort in cc, met de vraag of jouw profiel gekoppeld kan worden aan de ruimte.

De deadline voor het versturen van deze mail is 14 dagen voor de vergaderdatum. De ABA koppelt jouw dossier aan de ruimte.

  1. 5. INKOMENSVERKLARING
    De commissie wilt zien of jij niet te veel verdiend. Je kunt dit aantonen met de belastingaanslag van 2020.
    Je stuurt een mail zodat je jouw persoonlijke motivatie en belastingaanslag 2020 kunt uploaden. De deadline voor het opsturen is 10 dagen voor de vergaderdatum. Wanneer alle stukken op tijd zijn ontvangen  kan je aanvraag behandeld worden door de commissie. De vergaderdata kan je hier bekijken. 

De inkomensverklaring gaat expliciet over jouw privé inkomen, het salaris dat je verdient/jezelf daadwerkelijk uitbetaald uit je onderneming. En niet over de omzet en winst van je eventuele onderneming en/of kunstwerken.

Vanwege de privacywetgeving moet de inkomensverklaring beveiligd verstuurd worden. Dit doe je door je aanslag, die je als pdf kunt downloaden, als afbeelding in te voegen in Microsoft Word. De uitleg hiervoor krijg je in de mail.

TIP : Werk met Mozilla Firefox of Google Chrome! Uit ervaring is gebleken dat de website niet goed werkt op Internet Explorer en Safari (Apple).

Voor verdere vragen over de werking van de website kun je contact opnemen met de CAWA commissie:

Voor inhoudelijke vragen over je aanmelding kun je contact opnemen met je contactpersoon van Urban Resort:
020 69 37 575

Meer info over de CAWA vind je hier:
Algemene informatie toetsen
Kunst en cultuur ateliers