EN

Aanmelden voor een CAWA atelier

De gemeente subsidieert broedplaatsen om betaalbare ateliers voor kunstenaars en creatieven te realiseren. De CAWA-commissie toetst uit naam van de gemeente of een kandidaat inderdaad kunstenaar of creatieve professional is en zo’n CAWA-ruimte mag huren. Lees op de pagina van Ateliers en broedplaatsen van de Gemeente Amsterdam of je in aanmerking komt voor een CAWA-werkruimte: www.amsterdam.nl/ateliers.

Om door de CAWA-commissie getoetst te worden doorloop je een procedure waarbij je o.a. een portfolio uploadt en aantoont dat je onder de inkomensgrens verdient. De procedure heeft best wat stappen en wordt daarom weleens als ingewikkeld ervaren.

Op de website van de gemeente lees je over de stappen die je dient te nemen om getoetst te worden.

Hieronder heeft Urban Resort zelf ook stap voor stap omschreven wat je moet aanleveren.

Let op: Informeer jezelf tijdig! Als je er even de tijd voor neemt is het niet heel moeilijk maar onderschat het niet en vraag je contactpersoon bij Urban Resort om hulp als je vastloopt.

 


!LET OP!
Als je de deadlines mist wordt je dossier niet in behandeling genomen en kan je geen ruimte huren

 

STAPPENPLAN PROCEDURE

 

1. INSCHRIJVEN
Schrijf je in via deze link en betaal €25,-. Wanneer je betaling door de ABA (Ateliers en Broedplaatsen Amsterdam) is ontvangen sturen ze jou een email om je profiel te activeren.

Let op:
 Dit moet je binnen 24 uur doen, anders moet je een nieuwe inlogcode aanvragen.

2. BASISTOETS & PORTFOLIO
Vul de basistoets in en upload je portfolio (producties, presentaties en erkenning).

2.1 BASISTOETS
Hier kun je je beroep aangegeven. Staat je beroep er niet tussen? Neem even contact op met je contactpersoon van Urban Resort om te bespreken wat je het beste kunt invullen.

Let op:
Als je afwijkt van de erkende lijst moet je extra goed beargumenteren waarom jij positief beoordeeld moet worden doormiddel van een sterk portfolio.

Als je geen afgeronde opleiding hebt gevolgd voor je creatieve beroepspraktijk kun je aanvinken dat je autodidact bent. Ook hiervoor geld dat je portfolio de commissie er dan van moet overtuigen en je bij Presentaties en Erkenning dus goed moet laten zien dat je praktiserend bent.

2.2 PORTFOLIO
Productie: wat je gemaakt hebt in de afgelopen drie jaar. Vermeld de titel, omschrijving en alle andere relevante informatie. Per jaar minimaal 2 werken, totaal maximaal 10.
Presentaties: waar is je werk getoond, optredens etc.
Erkenning: aanbevelingen, prijzen, vermeldingen in media. Wanneer je autodidact aanvinkt is het van extra belang om op dit onderdeel meer focus te leggen.

Let op: Heb je minder werk dan de genoemde norm? Neem contact op met je contactpersoon bij Urban Resort, en bespreek hoe je dit het beste kunt beargumenteren.

3. MOTIVATIEBRIEF
In max. 250 woorden kun je aan de commissieleden vertellen waarom jij de geschikte kandidaat voor deze ruimte bent. Let op: De commissie hecht grote waarde aan deze motivatie! Ga hier dus in op de volgende vragen:

Wat zijn je creatieve plannen voor de komende jaren?
Zijn er geplande samenwerkingen met gerenommeerde instellingen?
Hoe draagt dit atelier bij aan je ambities en toekomstplannen?
– Waarom heb je deze plek nodig om jouw werkzaamheden uit te voeren? Denk hierbij aan de ligging, lichtinval, grootte, et cetera.

Let op: Kopieer de tekst in het tekstvlak, een pdf wordt niet in behandeling genomen.

4. PROFIEL KOPPELEN
Om je profiel te koppelen aan een specifieke ruimte, stuur je dit verzoek in een email naar aba@amsterdam.nl.

Let op: Zet het emailadres van jouw contactpersoon binnen Urban Resort in de cc.
Let op: De deadline voor het versturen van deze email is 14 dagen voor de vergaderdatum. De ABA koppelt daarmee jouw dossier aan de ruimte.

  1. 5. INKOMENSVERKLARING
    De commissie wilt zien of jij niet te veel verdiend. Je kunt dit aantonen aantonen met je laatste belastingaanslag of belastingaangifte.
  2. De inkomensverklaring gaat expliciet over jouw privé inkomen, het salaris dat je verdient/jezelf daadwerkelijk uitbetaald uit je onderneming. En niet over de omzet en winst van je eventuele onderneming en/of kunstwerken.Je ontvangt een email van de ABA met het verzoek om deze inkomensgegevens op te sturen. Vanwege de privacywetgeving moet de inkomensverklaring beveiligd verstuurd worden. Dit doe je door je aanslag, die je als pdf kunt downloaden, als afbeelding in te voegen in Microsoft Word. De uitleg hiervoor krijg je in de email.

    Let op:
    De deadline voor het opsturen is 10 dagen voor de vergaderdatum. Wanneer alle stukken op tijd zijn ontvangen  kan je aanvraag pas in behandeling genomen worden door de commissie.

 

ALGEMENE TIPS 
Werk met Mozilla Firefox of Google Chrome! Uit ervaring is gebleken dat de website niet goed werkt op Internet Explorer en Safari (Apple).

Voor verdere vragen over de werking van de website kun je contact opnemen met de CAWA commissie.
Contactgegevens ABA:
Maandag t/m woensdag van 09.00 tot 12.00 uur
06 1239 5303 of aba@amsterdam.nl
Voor inhoudelijke vragen over je aanmelding kun je contact opnemen met je contactpersoon bij Urban Resort: 020 69 37 575

  1. De vergaderdata kan je hier bekijken. 

 

Meer informatie over de CAWA vind je hier:
Algemene informatie toetsen
Kunst en cultuur ateliers