EN

Leven & Werken in LYCKA

Jonge pioniers in Sloterdijk!

LYCKA biedt ruimte voor pioniers, waarbij de focus ligt op jonge kunstenaars. In de woontoren komen 28 appartementen voor getalenteerde creatieven die klaar zijn met hun opleiding. Wanneer zij hun studentenwoning uit moeten is het voor hen vaak moeilijk om in Amsterdam een betaalbaar onderkomen te vinden. Dankzij LYCKA hoeft de nieuwe aanwas niet meteen na zijn afstuderen uit de hoofdstad te vertrekken en kan ook talent van buiten een kans krijgen zich hier te vestigen. Daarnaast voorzien de 7 ateliers in de broedplaats kunstenaars en startende creatieve bedrijven van een plek om hun praktijk op te zetten in een ontluikend stadsdeel vol groeimogelijkheden. 

Multifunctionele Buurtkamer Sloterdijk

Sloterdijk Centrum wordt een diverse wijk met woningen, innovatieve en creatieve bedrijven, horeca en andere voorzieningen. Met de toestroom van bewoners ontstaat ook de behoefte elkaar in de buurt te ontmoeten. De Buurtkamer Sloterdijk wordt het culturele hart van de wijk, waar mensen samen kunnen komen en waar activiteiten en evenementen worden georganiseerd, zowel door de kunstenaars community, als door omwonenden. Denk aan exposities, presentaties, creatieve meet-ups, workshops, lessen etc.

Woningen & Werkruimtes LYCKA

Woontoren LYCKA wordt gebouwd en beheerd door Eigen Haard. De woontoren telt straks 118 sociale huurwoningen, waarvan 28 specifiek bedoeld zijn voor jonge (18-28) kunstenaars. Deze kunstenaars geven de 5e, 6e, 7e en deels 8e verdieping hun eigen invulling. Vanaf de gezamenlijke daktuin kijken ze uit op de wijk die rondom hen verrijst. De broedplaats is gelegen op de begane grond en de eerste verdieping en bestaat uit zeven bijzonder lichte en ruime ateliers en een publieke ruimte die als buurtkamer is ingericht. Urban Resort beheert de broedplaats en doet de werving en selectie voor de broedplaats en ook voor de kunstenaarswoningen.

Planning

De oplevering van het gebouw staat gepland vanaf eind augustus tot en met oktober 2021. Naar verwachting komen de 28 kunstenaarswoningen medio september beschikbaar. De broedplaats met de werkruimtes is waarschijnlijk eind oktober klaar. De buurtkamer van Sloterdijk, die nu in de Tuinen van Bret is gehuisvest, gaat (zodra dat kan) verhuizen naar LYCKA. De 90 overige sociale huurwoningen in het pand worden door Eigen Haard op reguliere wijze verhuurd via WoningNet. 

Bekijk – De eenkamer kunstenaarsstudio’s
Bekijk – De tweekamer kunstenaarsappartementen

_______________________________________________________________

 

Je kunt je nu aanmelden om onderdeel te worden van de kunstenaars community in LYCKA!

Lees meer over de WERKRUIMTES