Marjolein van der Wal

‘Starway to Heaven’, zo heet het project waar ik momenteel aan werk. Een installatie van 12 godinnen. In dit project onderzoek ik mijn identiteit in de vorm van 12 archetypen, vertaald naar godinnen: elk in haar eigen stijl, kleur, materiaal en vormentaal.

Na vele succesvolle jaren, actief in fashion-performances en art direction, ben ik weer vrij werk aan het maken met textiel. Ik ben nu 12 maanden bezig met dit autonome project met als doel de werken te exposeren en te verkopen.

———————————————-

Marjolein van der Wal is kunstenaar. Haar missie is creëren en inspireren. Ze wil de wereld mooier en beter maken. Dat doet ze onder meer door hergebruik van materialen en middelen.

Ze studeerde af met textiel sculpturen bestaande uit 100 gebruikte spijkerbroeken. Toen heeft ze een weg bewandeld via styling, decor en mode-ontwerp, onder andere voor fashion-performances gepresenteerd met haar collectief Les Avant Nu.

Na verschillende sjamanistische reizen is ze meer in verbinding dan ooit, dit vloeit door in haar wezen en haar werk. Zelf gebruikt ze ook rituelen in haar creatieve processen, wat zich uit in bijzondere, goddelijke creaties.

Disciplines: installaties, textiel, wearable art, fashion-performances, styling en decor.

Concepten: mode en identiteit, hergebruik en herinterpretatie, muziek en feest, het menselijk lichaam en het manipuleren ervan, ‘woman power’, magie en wonderlijke werelden, spiritualiteit, ‘tribes’ en culturen die in harmonie met de natuur leven.

mar-vellous.com