Urban Resort

ACTA | werkruimte AC 1.34

In broedplaats ACTA, het voormalig Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam aan de Louwesweg 1 in Slotervaart, werken ongeveer 200 culturele ondernemers en kunstenaars in 90 werkruimtes. O.a. Beeldend kunstenaar Edwin Zwakman, fotograaf Robin Alysha Clemens, grafisch ontwerper Lyanne Tonk en acteur en kunstenaar Jose Montoya hebben hun werkruimte hier. Een aantal van hen staat met hun profiel op de website van Urban Resort.

Naast de woon- en werkruimtes, vind je RADION in deze broedplaats. Deze culturele vrijhaven biedt een cultureel podium, 24-uursclub, eetcafé en expositieruimte. Er is ook een voedselbos, waar Hof van Acta groenten verbouwt en bijen huisvest. In de bovenverdiepingen vind je 460 studentenwoningen, welke door TWA worden beheerd.  Urban Resort realiseerde bij de start van ACTA een woongroep op de derde verdieping, hier wonen 12 broedplaatshuurders.

De ruimte die vrijkomt bevindt zich op de eerste verdieping aan de oostzijde van de broedplaats. Vanuit het raam kijk je uit op het Hof van ACTA. Het gaat om een kleinere maar hoge ruimte. De vorige huurder heeft aanpassingen aangebracht die het mogelijk maken spullen op te slaan. Deze kunnen worden overgenomen.

Geen Cawa
Let op: Dit is geen CAWA ruimte. Je hoeft dus niet in het bezit te zijn van een positieve CAWA toets om deze ruimte te kunnen huren.

Kale huur            € 120,77*
Servicekosten €   96,07
BTW 21%           €  45,54
——————————————–
Totaal                € 256,22

*Huurprijs is inclusief de indexatie van 1 juli 2023.

Interesse? Er is een bezichtigingsmoment op woensdag 14 juni tussen 10:30 en 12:30. Stuur een e-mail naar verhuur@urbanresort.nl t.a.v. Anne en onder vermelding van de broedplaats en het ruimtenummer. Vertel in je aanmelding kort iets over jezelf, wat je doet en waar je de ruimte graag voor wilt gebruiken. 


Urban Resort

BAGGERBEEST | Meld je nu aan!

*All correspondence and applications can be done in English.

 

Begin 2023 is Urban Resort in de Sluisbuurt begonnen met de bouw van een nieuwe creatieve broedplaats: Het Baggerbeest. Het Baggerbeest wordt het allereerste gebouw van de Sluisbuurt op Zeeburgereiland en wordt daarmee dé plek om het culturele ankerpunt te leggen voor een stadswijk in wording. Lees hier meer over deze bijzondere locatie.

BAGGERBEEST
Baggerbeest wordt een broedplaats met een lerend en open karakter. Buurtbewoners van alle leeftijden kunnen hier terecht voor uiteenlopende activiteiten; een creatieve workshop volgen bij een van de huurders, een kleine theatervoorstelling bijwonen in de grote zaal, of gewoon een kopje koffie drinken bij de horeca. Hiernaast doet Inholland met het Sluislab onderzoek naar hoe je sociale binding kan creëren in een nieuwe stadswijk als De Sluisbuurt.

Baggerbeest biedt met een verscheidenheid aan voorzieningen, ruimte waar iedereen zich thuis kan voelen. De broedplaats krijgt een binnenplaats van 1000m2 met een podium, waar minifestivals en makers-markten kunnen worden gehouden. Rondom die binnenplaats komen in vier gebouwen, in totaal, 72 (CAWA-) ateliers en werkruimtes, een gezellige horecagelegenheid met terras, een jongerencentrum van Dynamo, Sluislab van Hogeschool Inholland, een buurtatelier waar bewoners initiatieven, zoals een weggeefwinkel, kunnen ontplooien en een multifunctionele ruimte waar voorstellingen, optredens en presentaties plaatsvinden. Het Baggerbeest is een plek waar toekomstige bewoners van de Sluisbuurt en van het omliggende Noord, Oost en IJburg hun creatieve talenten op verschillende manieren kunnen ontwikkelen.


AANBOD

Ben jij op zoek naar ruimte? Er komen 72 (CAWA-) ateliers en werkruimtes vrij in Baggerbeest!
Zie de foto’s van een voorbeeldruimte hiernaast rechts.

Aanmelden kan tot begin juni 2023
> Ruimtes te huur per augustus 2023
> Variërend van 14 tot 35m2
Begane grond & 1ste verdieping
> Ruimtes zijn zeer geschikt om te delen met andere mede-gebruikers. Meld je samen, of met een groep, aan
> Overgrote deel van de ruimtes bestemd voor CAWA huurders.
> Prijzen tussen de 250,-  en 650,-  euro incl. servicekosten excl. BTW*
> 10 minuten OV verbinding vanaf CS
> Vlak bij de oprit van de ring Amsterdam
> Mogelijkheid tot programmeren in de multifunctionele zaal en het binnenplaats
> Gezellige horeca en een terras tot je beschikking
> Helaas niet geschikt voor geluidsproductie

* Een CAWA ruimte van 22,5 m2 kost ongeveer 410 euro per maand excl. BTW. Een niet-CAWA ruimte van 22,5 kost ongeveer 460 euro per maand excl. BTW.

CAWA RUIMTE
De gemeente subsidieert broedplaatsen om betaalbare ateliers voor kunstenaars en creatieven te realiseren. Een deel van de ruimtes in onze broedplaatsen zijn voor deze doelgroep bestemd. De CAWA-commissie toetst uit naam van de gemeente of een kandidaat kunstenaar of creatieve professional is en zo’n CAWA ruimte mag huren. Niet-getoetste kandidaten komen dus helaas niet in aanmerking voor het huren van deze specifieke ruimtes. 

Lees op de pagina van Ateliers en Broedplaatsen van de Gemeente Amsterdam of je voldoet aan de voorwaarden. Informeer jezelf tijdig over het CAWA-proces. De aanmelding kost tijd én een aanmelding doen bij de CAWA commissie kan enkel op specifieke data. De aanleverdata voor de toetsingsaanvraag zijn:
zondag 7 mei, zondag 28 mei en zondag 25 juni.

Je leest hier meer over alle stappen die je moet doorlopen. Op de website van de gemeente lees je meer over de deadlines. Check hier ook de CAWA informatiepagina van Urban Resort.

PROFIEL
We zoeken huurders die aansluiting vinden bij de voorzieningen op deze locatie en de activiteiten die zich in en om Baggerbeest ontplooien. Denk daarbij aan het volgende:

> Spreekt pionieren op de zandvlakte en meebouwen aan een nieuwe stadswijk jou aan? Ben je net als Baggerbeest, ‘permanent in ontwikkeling’? Dan is Baggerbeest de plek voor jou!
> Heb je bijvoorbeeld, binding met Zeeburgereiland of IJburg? Heb je een relevant netwerk (in Oost/IJburg), en/of werk je met jongeren?  Baggerbeest wordt een plek voor de buurt, waarbij we ons ook specifiek richten op de jeugd uit de buurt. Daarnaast wordt de Sluisbuurt een wijk waar meer dan 6000 studenten op dagelijkse basis te vinden zullen zijn (wonen, werken & leren).
> Zou je een interessant (cultureel) programma willen neerzetten in Baggerbeest? Op dit moment zijn er nog weinig voorzieningen op Zeeburgereiland en Baggerbeest gaat daar verandering in brengen! De multifunctionele ruimte van 200m2 is zeer geschikt voor culturele en creatieve programma’s georganiseerd door huurders, in combinatie met de horeca van 250m2.
> Het Baggerbeest wordt een lerende/experimenterende broedplaats, voor zowel de huurders & organisaties die zich hier gaan vestigen, als de buurt. Huurders kunnen samenwerkingen aan gaan met de organisaties (zoals MK24, Inholland, Dynamo) die zich hier gaan vestigen. Ook de aanwezigheid van horeca, een multifunctionele zaal, jongerencentrum en een binnenterrein bieden mogelijkheden voor samenwerkingen en kruisbestuiving.
> Baggerbeest komt te liggen in een compleet nieuwe stadswijk als eerste gebouw. We zoeken huurders die ervaring hebben met projecten gericht op het creëren/versterken van sociaal weefsel in een opkomende (nieuwe) buurt.

MELD JE AAN
Op dit moment is Het Baggerbeest nog volop in aanbouw. Het terrein is nog een bouwplaats. Dit betekent dat er maar op beperkte momenten kan worden bezichtigd. In juni zullen er wekelijks op dinsdag bezichtigingen zijn van 17.00 tot 18.00 uur. Wees er snel bij vol = vol! Mogelijk worden er extra bezichtigingsdata toegevoegd zolang er ruimtes beschikbaar blijven.

 

Aanmelden voor een bezichtiging doe je via onderstaande knop. Schrijf een korte motivatie over wie je bent, wat je doet en hoe je de ruimte zou willen gebruiken. Op basis van deze informatie nodigen wij kandidaten uit. Je kan alleen bezichtigen na ontvangst van een uitnodiging.

AANMELDPROCES
Een overzicht van de stappen die wij volgen in het gehele aanmeldproces vind je hier


Urban Resort

Tijdelijke onderhuurder gezocht De Vlugt

Ik werk drie maanden aan een project in Drenthe en ga mijn atelier van 28 m2 in Broedplaats De Vlught in de periode 01.07.2023 – 30.09.2023 tijdelijk verhuren.

De huurprijs bedraagt 413,01 euro ( 341,33 excl btw) per maand, inclusief alle voorzieningen. Elektriciteit, wifi en water zijn inbegrepen in de prijs, en je hebt de beschikking over een keukentje met wateraansluiting, koelkast, waterkoker, twee
kookpitten en een Nespresso machine. In de ruimte zit ook een vide waar wat opslag ligt maar waar nog spullen bij kunnen indien gewenst.

Als je geïnteresseerd bent in het huren van mijn studio kun je mij bereiken via 06-27464548 of stuur een e-mail naar neeltjetenwestenend@gmail.com.

Ik beantwoord graag al je vragen en plan met plezier een bezichtiging in.


Urban Resort

Tijdelijke onderhuurder gezocht HW10

Ik werk vanaf half augustus 2023 tot 5 maart 2024  in het buitenland en ga mijn atelier van 45 m2 in Broedplaats HW10 in de periode 20.08.2023 – 05.03.2024 tijdelijk verhuren.

De huurprijs bedraagt 430 euro ( 362,29 ex btw)  per maand, inclusief alle voorzieningen. Elektriciteit, wifi en water zijn inbegrepen in de prijs, en je hebt de beschikking over een wateraansluiting, koelkast, waterkoker en Senseo machine.

Als je geïnteresseerd bent in het huren van kun je mij bereiken via  0638534448 of stuur een e-mail naar info@bettinaweller.com. Ik beantwoord graag al je vragen en plan met plezier een bezichtiging in.

Urban Resort

Stuart | CAWA werkplek ST2.5

In broedplaats Stuart komt een ruime studio vrij op de tweede verdieping. Broedplaats Stuart bevindt zich op een industriële werf in Diemen. De broedplaats kenmerkt zich door veel disciplines van houtbewerking, beeldhouwen, decormakers en verschillende beeldende en grafische kunsten. Het is een knusse broedplaats met parkeerplek en gemeenschappelijke keuken faciliteiten.

Let op: voor deze ruimte is een positieve CAWA basistoets verplicht. De deadline voor het afronden van de CAWA-toets (kijk naar de uiterste aanleverdata) vindt je hier. Voor meer informatie over de CAWA basistoets, klik hier.

Kale huur                          € 287,55
Servicekosten                 € 118,46
BTW                                   € 85,26
———————————————————–
Totaal (incl. btw)         € 491,27

 

De servicekosten bestaan uit:
•  Gas: algemene ruimtes en individueel
• Electra: algemene ruimtes en individueel, incl. transport
•  Water: algemene ruimtes en indien van toepassing individueel
• Internet + signaallevering
• Schoonmaakkosten algemene ruimtes
• Container restafval

Interesse? Stuur een mailtje naar Verhuur@urbanresort.nl, t.a.v. Rixta.


Vertel in je aanmelding (en onder vermelding van het ruimtenummer en broedplaats) kort iets over wie je bent, wat je doet en hoe je de ruimte wilt gebruiken.

 

 


Urban Resort

Lely | werkruimte L 0.26e

 

In broedplaats LELY, een architectonisch pronkstuk ontworpen door Ben Ingwersen in de jaren 60 komt een werkruimte vrij op de eerste verdieping. Het betreft een knusse, praktische ruimte op de begane grond met ingebouwd kastje, hoog raam en werkblad. Op de gang zitten allerlei andere creatieven zoals schilders, fotografen en beeldhouwers. De ruimte is beschikbaar per 1 juli, in overleg kan dit mogelijk ook eerder.

Je deelt de broedplaats met een diversiteit aan kunstenaars, creatievelingen en verschillende culturele instellingen zoals ISH Dance CollectiveDe AppelStudio Julian Hetzel en Dood Paard. De broedplaats is gelegen vlak naast Station Lelylaan dus heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor deze ruimte zijn we op zoek naar een kandidaat die de ruimte zal gebruiken als werkruimte, atelier of kantoor. Deze ruimte is niet geschikt als muziek-, geluids- of opnamestudio.

Kunstenaar of creatieve ondernemersprijs:

KOSTEN
Kale huur                        €    26,56
Servicekosten               €    15,75
BTW                                 €     8,89
———————————————————–
Totaal (incl. btw)        €  51,20

Past deze ruimte goed bij jouw werk en wil je graag in Broedplaats Lely huren?
Stuur een mailtje naar verhuur@urbanresort.nl t.a.v. Rixta en onder vermelding van het ruimtenummer en de broedplaats.

Vertel in je aanmelding (en onder vermelding van het ruimtenummer en broedplaats) kort iets over wie je bent, wat je doet en hoe je de ruimte wilt gebruiken. Een bezichtiging is alleen mogelijk door middel van een persoonlijke uitnodiging.

 


Urban Resort

Want to share my studio at broedplaats Lely?

I’m looking for one more freelancer to sublet the last remaining extra desk. The space is already furnished and ready to go!

The ideal person is:
• Another creative freelancer (eg animator, illustrator, designer)
• Also working there on weekdays during the day
• Comfortable with my dog being here 2x week

This will be a sublet, as only one business is allowed to rent the room.

Cost is €217 per month. Send Pip Williamson a message on Instagram for more details. 


Urban Resort

Lutke | CAWA werkruimte LTK 1.02

 

> > All correspondence and applications can be done in English <<

In Broedplaats LUTKE komt er een CAWA werkruimte ruimte vrij.

Deze intieme broedplaats is een monumentaal werkpand in Osdorp tussen de weilanden. Op de begane grond en eerste verdieping bevinden zich allerlei verschillende soorten werkruimtes.

RUIMTE
Ruimte LTK 1.02 is geschikt als werkruimte, kantoor of atelier, helaas niet als muziek-, geluids- of opnamestudio. De ruimte is beschikbaar per 1 juli 2023. Eerder is mogelijk in overleg: De ruimte zal waarschijnlijk al per 6 juni beschikbaar zijn.

Let op! Deze werkruimte is niet geschikt voor het maken van muziek of ander hard geluid.

 

KOSTEN
Kale huur                        €     309,30
Servicekosten               €       95,88
BTW                                 €       85,08
———————————————————–
Totaal (incl. btw)        €    490,27

 

PROFIEL
Voor deze ruimte zijn we op zoek naar iemand die positief is getoetst door de CAWA commissie.

CAWA RUIMTE
De gemeente subsidieert broedplaatsen om betaalbare ateliers voor kunstenaars en creatieven te realiseren. Een deel van de ruimtes in onze broedplaatsen zijn voor deze doelgroep gereserveerd. De CAWA-commissie toetst uit naam van de gemeente of een kandidaat kunstenaar of creatieve professional is en zo’n CAWA-ruimte mag huren. Niet-getoetste kandidaten komen helaas niet in aanmerking voor het huren van deze specifieke ruimtes. 

Lees op de pagina van Ateliers en Broedplaatsen van de Gemeente Amsterdam of je voldoet aan de voorwaarden. Daar is ook een stappenplan te vinden.
> Check hier de deadlines
> Check hier onze CAWA informatiepagina

Let op! Informeer jezelf tijdig! De aanmelding kost tijd én er zijn maandelijkse deadlines.

 

AANMELDEN
Interesse in de ruimte? Schrijf een korte motivatie over wie je bent, wat je doet en hoe je de ruimte zou willen gebruiken. Stuur deze naar verhuur@urbanresort.nl t.a.v. Rixta onder vermelding van de broedplaats en het ruimtenummer. Op basis van deze informatie nodigen wij kandidaten uit voor een bezichtiging.

Bezichtigingen kunnen enkel plaatsvinden na ontvangst van een uitnodiging n.a.v. je aanmelding.  

 

LOCATIES 
Adressen en eventuele routeomschrijvingen vind je hier.

VRAGEN
Heb je na bovenstaande informatie nog vragen?
Stuur dan een mailtje naar verhuur@urbanresort.nl. We helpen je graag verder!


Urban Resort

RIXTA LUTKE | Werkruimte CAWA LTK 1.02

> > All correspondence and applications can be done in English <<

In Broedplaats LUTKE komt er een CAWA werkruimte ruimte vrij.

Deze intieme broedplaats is een monumentaal werkpand in Osdorp tussen de weilanden. Op de begane grond en eerste verdieping bevinden zich allerlei verschillende soorten werkruimtes.

RUIMTE
Ruimte LTK 1.02 is geschikt als werkruimte, kantoor of atelier, helaas niet als muziek-, geluids- of opnamestudio. De ruimte is beschikbaar per 1 juli 2023. Eerder is mogelijk in overleg: De ruimte zal waarschijnlijk al per 6 juni beschikbaar zijn.

Let op! Deze werkruimte is niet geschikt voor het maken van muziek of ander hard geluid.

 

KOSTEN
Kale huur                        €     309,30
Servicekosten               €       95,88
BTW                                 €       85,08
———————————————————–
Totaal (incl. btw)        €    490,27

 

PROFIEL
Voor deze ruimte zijn we op zoek naar iemand die positief is getoetst door de CAWA commissie.

CAWA RUIMTE
De gemeente subsidieert broedplaatsen om betaalbare ateliers voor kunstenaars en creatieven te realiseren. Een deel van de ruimtes in onze broedplaatsen zijn voor deze doelgroep gereserveerd. De CAWA-commissie toetst uit naam van de gemeente of een kandidaat kunstenaar of creatieve professional is en zo’n CAWA-ruimte mag huren. Niet-getoetste kandidaten komen helaas niet in aanmerking voor het huren van deze specifieke ruimtes. 

Lees op de pagina van Ateliers en Broedplaatsen van de Gemeente Amsterdam of je voldoet aan de voorwaarden. Daar is ook een stappenplan te vinden.
> Check hier de deadlines
> Check hier onze CAWA informatiepagina

Let op! Informeer jezelf tijdig! De aanmelding kost tijd én er zijn maandelijkse deadlines.

 

AANMELDEN
Interesse in de ruimte? Schrijf een korte motivatie over wie je bent, wat je doet en hoe je de ruimte zou willen gebruiken. Stuur deze naar verhuur@urbanresort.nl t.a.v. Rixta onder vermelding van de broedplaats en het ruimtenummer. Op basis van deze informatie nodigen wij kandidaten uit voor een bezichtiging.

 

BEZICHTIGINGEN
De bezichtiging[en] vinden [1 op 1] plaats op donderdag 11 april 2023.

Let op! Bezichtigingen kunnen enkel plaatsvinden na ontvangst van een uitnodiging n.a.v. je aanmelding.  

 

LOCATIES 
Adressen en eventuele routeomschrijvingen vind je hier.

 

VRAGEN
Heb je na bovenstaande informatie nog vragen?
Stuur dan een mailtje naar verhuur@urbanresort.nl. We helpen je graag verder!


Urban Resort

HW10 | CAWA werkruimte Hw 0.V 02

In de zomer van 2012 is deze voormalige school in Slotervaart omgetoverd tot een broedplaats die op initiatief en in samenwerking van buurtbewoners is ontstaan. Het is een levendige community met een ontmoetingsruimte en veel publieksactiviteiten, die een belangrijke functie voor de buurt vervult. Denk daarbij aan open atelierroutes, yoga, vechtsport en workshops voor en door bewoners uit Slotervaart. De disciplines van de huurdersgroep lopen breed uiteen, zo zijn er kunstenaars die zich bezighouden met keramiek, beeldhouwen/boetseren, schilderen en ontwerpen. Ook geven veel van de huurders workshops voor de buurt. Daarnaast is er elke woensdagochtend in Lokaal 01 koffie voor de buurt.

Let op: voor deze ruimte is een positieve CAWA basistoets verplicht. De deadline voor het afronden van de CAWA-toets (kijk naar de uiterste aanleverdata) vind je hier. Voor meer informatie over de CAWA basistoets, klik hier.

Deze ruimte is helaas niet geschikt voor activiteiten waarbij er veel geluid wordt geproduceerd, zoals een (professionele) muziekstudio of repetitieruimte. 

Kale huur                          €  278,18
BTW                                   €  80,32
Servicekosten                 €  104,27
———————————————————–
Totaal (incl. btw)         €   462,76

Let op: Broedplaats HW10 is een broedplaats die een sterke binding heeft met de buurt. Daarom zijn we voor deze werkruimte specifiek op zoek naar een huurder die een sterke binding heeft met Nieuw-West of deze wil creëren.

Interesse? Stuur een mailtje naar verhuur@urbanresort.nl t.a.v. Esperanza.

Vermeld in je aanmelding de broedplaats, het ruimtenummer en kort iets over wie je bent, wat je doet, hoe je de ruimte wilt gebruiken en een link naar je (online) portfolio.  Geef ook aan of je al een binding hebt met HW10 of de buurt of hoe je denkt deze te gaan creëren.  

De bezichtigingen zullen plaatsvinden in verschillende rondes in de komende weken.  De ruimte komt medio juni/juli vrij, de precieze datum is nog nader te bepalen.