Vier de vrijheid met een lunch in De Kazerne

Vier de vrijheid én ontdek de verborgen krachten van water tijdens een heerlijke vegan lunch bij De Kazerne! Op vrijdag 5 mei nodigen Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en cultureel centrum en broedplaats De Kazerne je uit om aan te schuiven bij hun thematafels. Leer meer over de vele gezichten van water. Hoe water vriend, maar soms ook vijand kan zijn.
 
Sluit op vrijdag 5 mei aan bij een van onze thematafels en leer meer over hoe water vriend, maar soms ook vijand is. Zo zorgt geen toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen wereldwijd voor conflicten. Zorgen droogte en overstromingen ervoor dat mensen op de vlucht slaan. Ook hebben we in ons eigen land te maken met stijgende zeespiegel en lange perioden van droogte. Waterbeheer wordt dus een steeds grotere uitdaging!
 
Verschillende sprekers
Klimaatexpert Louise van Schaik van het Clingendael Instituut, een onderzoeksinstituut op het gebied van wereldwijde samenwerking, vertelt tijdens de lunch hoe water wordt ingezet in politieke conflicten en welke rol klimaatverandering daarbij speelt.
 
Annemarie Weijenberg van Wereld Waternet is betrokken bij diverse projecten in Tanzania, waar droogte zorgt voor tekorten aan schoon en voldoende water. Zij geeft aan op welke manier die situatie kan worden verbeterd.
 
Waterexperts Kasper Spaan en Daniel Goedbloed van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht geven aan hoe we ervoor zorgen dat er komende jaren voor iedereen schoon en voldoende water beschikbaar blijft. En we hier droge voeten houden.
 
Maar water is in ons land gelukkig vooral vriend. Water spreekt tot de verbeelding en wordt door veel mensen juist geassocieerd met vrijheid. Je kan er in de zomer heerlijk op varen, in zwemmen en al die regen is goed voor planten en dieren. In de kunst vormt water vaak een dankbaar onderwerp. Daar weet kunstenares Cheyenne Weerde alles van. Ze heeft haar aterlier in De Kazerne.
 
Ten slotte vertelt architect en urbanist Wouter Pocornie meer over het ontstaan van de Bijlmermeer en Reigersbos. Dat verhaal heeft namelijk alles te maken met water.
 
Ben jij erbij?
Wil je deelnemen aan onze Vrijheidsmaaltijd? Laat ons dan weten via vrijheidsmaaltijd@waternet.nl. Dus laat ons weten waarom je graag aanwezig wilt zijn bij de lunch: wat jouw associatie met water en waarom zou je graag meer wilt weten over ons thema Water: vriend of vijand?. Uit alle aanmeldingen selecteren wij 50 deelnemers. Als je geselecteerd bent ontvang je van ons een bevestiging van deelname en praktische informatie.
 
We hopen u op 5 mei te mogen ontmoeten aan tafel!