Terugblik op het Tabaria Café in Tugela85

Maureen de Jong van ’t Kleinkookbedrijf kijkt terug op een bijzondere avond in broedplaats Tugela85:

Op zaterdag 18 mei organiseerden Keuken85, ’t Kleinkookbedrijf, Merijn Tol en Dancing on the Edge een speciale workshop en diner in samenwerking met Tabaria Café. Samen met 30 gasten maakten ze Maftoul – de reuzencouscous uit Palestina. We vierden de menselijkheid en culinaire liefde, want liefde is rechtvaardig en toont altijd haar menselijke gezicht.

Een Viering van Traditie en Cultuur

Tijdens deze avond ontmoetten we prachtige, krachtige Palestijnse vrouwen. Van hen leerden we de immense kracht van traditie en cultuur door het rollen van Maftoul met onze handen over bloem en bulgur. We maakten ook Makrouta, de spiraalvormige dadelkoekjes die smaken als zachte, zoete wolkjes.

Samen Eten en Herinneren

Na een moment van stilte deelden we ons eten met nog meer gasten. Terwijl de autoriteiten vreedzame protesten proberen te onderdrukken, blijven wij antwoorden met liefde voor vrijheid, menselijkheid en gelijke rechten voor iedereen. We blijven rollen en herinneren, totdat iedereen vrij is.

Samenwerking en Opbrengst

Dit evenement werd mogelijk gemaakt in samenwerking met Tabaria Café, Merijn Tol, Dancing on the Edge en ’t Kleinkookbedrijf, ondersteund door ingrediënten van Fairtrade Palestine en Aslan Versmarkt. De opbrengst van €953,00 is gedoneerd aan Stichting Kifaia en de Palestinian Medical Relief Society.

Lees de hele terugblik via www.tugela85.nl