Plein Parlevinker door de theaterstraat

Op 14, 15 en 16 juli  gaan we 3 dagen samen eten, spelen, praten, fantaseren en feesten op en rondom het plein Parlevinker.  Een mini festival waarin we de toekomst van het plein vieren, met een theatervoorstelling in broedplaats de Rietwijker. Kom je ook langs op Parlevinker?

Het noordelijkste plein van Amsterdam gaat  veranderen. Je weet wel het plein bij, het gezondheidscentrum, de coffeeshop en de Rietwijker. Het stenen plein met enkele bankjes, een fitnesstoestel en grauwe plantenbakken zonder bomen, dat plein. Stel je voor dat op dat plein verschillende bulldozers staan die met harde klappen de stenen van de gebouwen kapot slaan. Tot er niets meer van de gebouwen over is. Er is alleen nog een leeg plein.

En stel je nu voor dat alles opnieuw wordt gebouwd, steen voor steen, plant voor plant, bankje voor bankje, gebouw voor gebouw. Alle woningen, het cultuurhuis, de moskee en de bomen. Hoe zou dat eruit kunnen gaan zien? Wat ben je daar aan het doen? Met wie ben je daar? Wat kan een plein voor plek zijn?

Meer informatie over de voorstelling lees je hier.