EN

Urban Resort

Over LYCKA

Kunstenaars enclave brengt Sloterdijk tot leven!

Tussen de spoorviaducten van Sloterdijk verschijnt in de komende jaren een nieuw stadscentrum. LYCKA voorziet Amsterdam hier van een gloednieuwe plek waar zo’n 40 kunstenaars kunnen wonen en werken. Waar ze elkaar kunnen inspireren en aansteken met hun creatiedrift.

Contact en connectie spelen in LYCKA een belangrijke rol, tussen de woongroep boven en de ateliers in de broedplaats beneden, maar ook met de omgeving en de bewoners van Sloterdijk-Centrum.

Sloterdijk-Centrum staat op dit moment bekend als kantoorlocatie en transport hub. Met de bouw van ongeveer 1500 woningen in de komende jaren verandert dit gebied ingrijpend. Het gaat bovendien de toegangspoort van Havenstad worden, een nieuwe wijk die het gehele Westpoort gebied zal beslaan. Zulke ambitieuze plannen zijn niet slechts een kwestie van veel beton storten. De community van kunstenaars in LYCKA is bedoeld als een injectie van creativiteit die de transformatie van Sloterdijk Centrum in een stroomversnelling moet brengen: van ‘een tochtgat’ tot een plek waar wat te beleven valt.

In woontoren LYCKA zijn 28 woningen gerealiseerd voor jonge CAWA-kunstenaars. Daarnaast voorzien de 7 ateliers in de broedplaats, die samen voorzien in 15 werkplekken, kunstenaars en startende creatieve bedrijven van een plek om hun praktijk op te zetten in een ontluikend stadsdeel vol groeimogelijkheden. Samenkomen kan in de multifunctionele LYCKA Buurtkamer waar ontmoetingen en events plaatsvinden voor- en door de buurt en de creatieven uit LYCKA plaatsvinden.

__________________________________________

Lees alles over broedplaats & buurtkamer LYCKA op: www.lycka.amsterdam

Meer informatie over LYCKA en de transformatie van Sloterdijk:
www.eigenhaard.nl/projecten/sloterdijk-lycka
www.amsterdam.nl/projecten/sloterdijk-centrum/

Urban Resort maakt LYCKA mogelijk in samenwerking met Woningcoörperatie Eigen Haard, Bureau Broedplaatsen en Stadsdeel Nieuw West.

Richelle June Photography

(c) Richelle June Photography

(c) Richelle June Photography