Urban Resort

Contacten

Met veertien broedplaatsen, 500 huurders en nog eens 500 medehuurders, gebeurt er altijd wat bij Urban Resort. Daarom delen we op deze plek nieuws en evenementen. Daarnaast kun je hier terecht voor relevante achtergrondartikelen.

Urban Resort

Over Baggerbeest

Wie op de westelijke punt van het Zeeburgereiland staat en naar de enorme zandwagens kijkt die eindeloos lijken te verplaatsen over de lege vlakte, zal zich nauwelijks kunnen voorstellen dat hier in de komende 15 jaar een nieuwe stadswijk vereist waar meer dan 11.000 mensen komen te wonen. Dit wordt de Sluisbuurt.

Begin 2023 start Urban Resort hier met de bouw van een nieuwe creatieve broedplaats: Het Baggerbeest. De naam verwijst naar de ontstaansgeschiedenis van het eiland waar de Sluisbuurt op komt te staan. Meer dan honderd jaar geleden vormde slib uit het Oostelijk Havengebied hier nieuw land. In de luwte van de stad heeft het eiland gefunctioneerd als vrijplaats, camping, militair oefenterrein en zelfs als vliegveld.  Het Baggerbeest wordt het allereerste gebouw op de zandvlakte en wordt daarmee dé plek om het culturele ankerpunt te leggen voor een stadswijk in wording.

SLUISBUURT
De komende jaren wordt er in de Sluisbuurt volop gebouwd. De Sluisbuurt moet uiteindelijk een stadswijk worden met een enorme dichtheid van bewoners in torens die soms honderd meter boven de grond uit toornen. Daarnaast zullen er dagelijks duizenden scholieren en studenten naar de toekomstige onderwijsinstellingen van Hogeschool Inholland en het Montessori Lyceum Amsterdam komen. In deze buurt staan wonen, werken, leren en bewegen centraal. Er komen sociale, middeldure en dure huurwoningen en koopwoningen. Ze zijn bedoeld voor alle typen huishoudens: gezinnen, alleenstaanden, jongeren, studenten of senioren.

BAGGERBEEST
Het Baggerbeest (2.800 BVO m2) biedt met een verscheidenheid aan voorzieningen, ruimte waar iedereen zich thuis kan voelen. In de vier gebouwen komen werkruimten voor honderd creatieve makers, een jongerencentrum, een buurtwerkplaats, educatieruimten voor onderwijsinstellingen, horeca en een multifunctionele zaal van 200 m2 voor programmering en bijeenkomsten. Het Baggerbeest staat komende 9,5 jaar middenin de zich ontwikkelende stadwijk.

PARTNERSCHAPPEN & HUURDERS
Vanaf begin 2023 zijn wij opzoek naar creatieve, artistieke en culturele partnerschappen. Naast de 76 ateliers &  werkruimtes, zijn wij opzoek naar partners die met ons een interessant (cultureel) programma willen neerzetten in Baggerbeest. De multifunctionele ruimte van 200m2 is daar zeer geschikt voor, in combinatie met de horeca van 250m2. Wij zijn tevens opzoek naar een horeca partij die op deze bijzondere plek wilt ondernemen. Hou onze aanbod pagina in de gaten voor meer informatie!

 

(c) Studio Valkenier

(c) Studio Valkenier

(c) Studio Valkenier

(c) Studio Valkenier

(c) Studio Valkenier

(c) Studio Valkenier

Urban Resort

Personeelsbijeenkomst

AGENDA | maandag 5 december | 10:00 – 11:00 uur
Locatie: Broedplaats de Vlugt, Productieruimte 2

 

 • > Rondje langs de velden

 • De hoofdzaken waar iedereen mee bezig is, tegen aan loopt, dwars zit,
  enthousiast van wordt.

 

 1. > Team

 • Nieuwe collega’s & taakverdeling (Team Financiën & Administratie, Team Verhuur)
 • Bereikbaarheid Kerstvakantie

 

 1. > Beleid

 

 1. > Zoektocht naar nieuwe panden & Ontwikkeling

 • Stand van zaken WESTERDOK
 • Verlenging LELY
 • Stand van zaken:  WIJBURG & BAGGERBEEST (Campagne horeca-, programma- & partnerwerving)

 

 1. > Verjaardagen & bijzondere gebeurtenissen

 • Open Ateliers WESTERDOK Zaterdag 10 december 13:00 – 18:00
 • Borrel LELY Vrijdag 16 december
 • Kerstbijeenkomst  Donderdag 22 december 14:00 – 23:00
 • Winterfestival LYCKA Zondag 18 december 15:00 – 00:00
 • Verjaardagen: Hilde & Akwasi

 

ACHTERGROND & INFORMATIE
Jaarplanning 2023
 (download volgt)
Artikel (Parool) Bedreigde broedplaats is broodnodig in de buurt
Visie WIJBURG
Artikel ‘Kijkje achter de schermen: Westerdok‘ (Link volgt)

 

 

 

Urban Resort

HUURDERS & ENERGIECRISIS

We zitten in een energiecrisis. De afgelopen maanden hebben we energieprijzen snel en flink zien stijgen. Dit heeft impact op huishoudens, maar ook op werkzaamheden in ateliers en werkruimten. We begrijpen en delen de zorgen van onze huurders. Urban Resort zet zich in om betaalbare ruimtes aan te bieden. In de huidige situatie kijken wij naar oplossingen en aanpassingen om drastische stijgingen in kosten te voorkomen.

Op deze pagina lees je meer over de situatie in onze broedplaatsen, welke maatregelen Urban Resort neemt en wat je als huurders zelf kan doen. 

ENERGIEKOSTEN HUURDERS
Urban Resort organiseert momenteel in 18 gebouwen de aansluitingen voor Gas en Elektra. Omdat de contracten per pand verschillen gelden voor onze huurders verschillende tarieven. Maandelijks betaal je in je servicekosten voor het energieverbruik in jouw pand. 

Urban Resort rekent af op basis van verbruik en daadwerkelijke kosten. Bovenop de verbruikstarieven komen ook de overheidsheffingen en kosten van de netbeheerder. Die staan niet vast en worden jaarlijks bepaald.

Verbruik wordt in de meeste van onze projecten als pand in z’n geheel verrekend, en niet middels individuele meters per ruimte. Deze verrekening doen wij echter wel weer voor grotere energieverbruikers. Daarmee maken we een zo eerlijke mogelijke verdeling, tussen grote en kleine huurders, van de totale kosten per pand.  

Wellicht tegen de verwachting in, is het verschil tussen huurders m.b.t. hun energiegebruik, minimaal. Als huurder deel je dus de energiekosten met elkaar. Het plaatsen van individuele meters, en de werkzaamheden die gepaard gaan met zo’n afrekening,  zouden veel te kostbaar zijn in onze, veelal tijdelijke panden. 

SITUATIE IN VERSCHILLENDE BROEDPLAATSEN
Voor onze tientallen broedplaatsen heeft Urban Resort verschillende energiecontracten afgesloten. Bij een aantal panden hebben we geen invloed op de ingekochte energie omdat dit ons doorgeleverd wordt door de eigenaar of gebouwbeheerder (Westerdok, ACTA, en Stuart). Uiteraard gaat Urban Resort met deze partijen in gesprek over de stijgende kosten voor onze huurders. Bij de Heining en Tugelaweg85 organiseert de huurdersgroep alles zelf. 


Gelukkig lopen de energiecontracten met een vast verbruikstarief, voor een flink aantal van onze panden, pas per 1 januari 2024 af. Een aantal jaar geleden hebben we (bijna) al de aansluitingen* laten overzetten op groene energie. We hebben bij Greenchoice een grootgebruik-overeenkomst afgesloten voor meerdere jaren. Voor veel van onze huurders pakt deze overeenkomst nu zeer voordelig uit.

Tot eind 2023 betalen we in het overgrote gedeelte van onze panden* nog extreem lage tarieven:

Gas m3 – € 0,21
Elektra KWh – € 0,06

*De Vlugt, HW10, Rietwijker, Costa Rica, Lizzy, Remise, Koch, Kazerne, Post, Lycka, SUP en Lely
Fort Knox en Lutke worden t.z.t.  ook overgezet naar Greenchoice. Op dit moment zijn de kosten op deze twee locaties nog aan de hoge kant.


Echter, lopen de contracten voor twee van onze broedplaatsen wél al af per 1 januari 2023 (ACTA en Stuart). De servicekosten op deze locaties zijn al gestegen, en gaan nog verder omhoog. Ben je huurder in een van deze panden, dan ben je daarover mid-oktober door jouw broedplaats coördinator geïnformeerd. 

WAT KAN JE ZELF DOEN?
Onze panden zijn in veel gevallen oud, tijdelijk en slecht geïsoleerd. Gezien de tijdelijke aard van veel van onze projecten zijn kostbare ingrepen niet mogelijk. Maar er zijn genoeg dingen die je zelf kan doen, én spreek je collega broedplaatshuurders vooral ook aan om gezamenlijk en met elkaar, de kosten te drukken. 


 • Zet je verwarming uit!

  Zorg dat je verwarming altijd uit staat wanneer je een paar dagen niet in je ruimte bent, bijvoorbeeld voor het weekend. Omdat de ruimtes wellicht langzaam opwarmen door de aanpassingen aan de ketels, kan je je radiator een uur voor vertrek al op 15 of 16 graden zetten als je de volgende dag terugkeert.

 • Plak een geheugensteuntje voor op je deur! Print hem hier


  Gebruik geen overbodig stroom

  Zorg dat je spaarlampen gebruikt in je ruimte, laat je waterkoker geen onnodige liters water koken, en doe een (extra) trui aan zodat de verwarming lager kan. Sommige apparaten gebruiken ook energie terwijl ze op stand-by of ‘uit’ staan. Dit heet sluipverbruik. Voorkom dit door bijvoorbeeld alle stekker in een contactdoos met een aan/uit-knop te steken.

  Online en op onder andere de websites van
  Milieu Centraal en Eneco vind je veel tips om zelf energie te besparen.


 • Aanpassingen in je ruimte

  Plak radiatorfolie achter je radiatoren om de warmte beter binnen te houden, Daarnaast zijn radiatorventilatoren niet duur, en zeer effectief, zeker daar waar er spullen voor de radiatoren staan.

 • Woningen

  Momenteel is het voor huishoudens mogelijk om een gratis Energiebox aan te vragen bij de Gemeente Amsterdam, met daarin energiebesparende materialen. Ook is het voor bewoners van Nieuw-West (broedplaats LELY) mogelijk de Fix Brigade in te schakelen.Woonvormen waarbij meerdere huishoudens gebruik maken van één energiemeter hebben als adres hoge energiekosten. Hierdoor kunnen bewoners nauwelijks gebruik maken van het prijsplafond. Teken deze petitie en help gedeelde woonvormen aan een eerlijke energierekening.

WAT DOET URBAN RESORT
De komende maanden houdt Urban Resort de ontwikkelingen van energiebedrijven en de overheidsmaatregelen nauw in de gaten. Vanuit Urban Resort ondernemen we daarnaast een aantal acties om ervoor te zorgen dat iedereen zo goed mogelijk de winter doorkomt. 


IDEEEN? 

Mocht je een idee hebben, een interessante oplossing hebben gezien of een suggestie willen doen, dan horen we dat uiteraard graag. 

Urban Resort

Win win winactie! Gezocht: Hoofd Financieën & Backoffice.

Help ons een nieuwe collega te vinden door onze vacature te delen via FACEBOOKINSTAGRAM of LINKEDIN, en maak kans op een prachtig kunstwerk van een van onze broedplaats huurders!  

Onder elke 50 delers verloten we een kunstwerk! De winnaar kan kiezen uit onderstaande selectie van prachtige en uiteenlopende werken. 

Deel je de vacature per email met je netwerk i.p.v. op social media, laat dat ons dan weten via publiciteit@urbanresort.nl om mee te kunnen doen met de actie.


1. CASPER BRAAT – casperbraat.com | Broedplaats COSTA RICA
DishwasherBlock (2020)
24K gold plated brass wrapped in cellophane
4 x 2 x 3 cm
Edition of 25


2. CLAIRE WITTEVEEN – claire-witteveen.com | Broedplaats LUTKE
Blueprint No.1
21 x 29,7 cm (A4)
Aquarelle op papier


3. JARIK JONGMAN – jarikjongman.com |  Broedplaats ACTA
Motel (2021)
29.7 x 42 cm. (A3) – gesigneerd – inlijst op verzoek
Olieverf op papier

 


4. JONAS SNIJDERS | broedplaats ACTA 
Boerenwetering
Pastel op papier 30,5 x 23 cm

5. Carla Budding – www.carlabudding.nl | Broedplaats LUTKE
Geen titel
Ballpoint tekening35X26,5 (ingelijst)

6.  Maarit Hänninen | www.maarithanninen.com | Broedplaats LUTKE
“Kalyna”
Linocut, approx. 31 x 42 cm (A3)
Limited edition of 200 variable prints

Urban Resort

SOLLICITATIE FORMULIER: Hoofd Financieën & Backoffice

Amsterdamse atelier beheerder zoekt financieel talent!

 • Solliciteren kan tot uiterlijk 19 september 2022. Na deze sluitingsdatum nemen we contact met je op over je inzending. Voor vragen omtrent de procedure of functie kun je terecht bij; 020-6937575, vraag naar Merijn of Nicole.
 • Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een collega met een andere culturele achtergrond dan de Nederlandse. Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
  Wij versturen onze mailings via MailChimp. Deze belanden vaak in je SPAM en PROMOTIE box, dus zorg dat je dit aanpast in je instellingen of check deze inbox regelmatig om onze mailings niet te missen.
 • Like onze Facebook pagina, en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Urban Resort

Over LUTKE

In deze voormalige basisschool vinden kunstenaars en ambachtslieden hun stille inspiratieplek, met uitzicht op de landerijen, maar op fietsafstand van de stad.

De voormalige Osdorperschool in Lutkemeer en Ookmeer is al jaren in gebruik als atelierpand. In 2021 heeft Urban Resort het beheer van het pand van Gemeentelijk Vastgoed overgenomen, en weet hierdoor het gebouw te behouden voor creatief en kunstzinnig Amsterdam. Het gebruik als atelierpand kan voor nog eens tien jaar voortgezet worden. Tientallen kunstenaars maken nu gebruik van de oude klaslokalen, waar ongestoord gewerkt kan worden in een rustige en landelijke omgeving, maar met de bruisende stad om de hoek!

Ben jij op zoek naar een werkruimte in een oud monumentaal gebouw midden in de landerijen, op fietsafstand van de stad? Check ons huidige aanbod hier. 

 

Urban Resort

WELKOM

Welkom nieuwe huurder van Urban Resort!

Je hebt onlangs je huurovereenkomst getekend voor een ruimte in een van onze broedplaatsen. Wellicht ga je op kort termijn naar de ruimte verhuizen. We hopen wij dat je je buren spoedig ontmoet!

Om je een beetje op weg te helpen, hieronder wat handige tips & tricks om je snel bij ons thuis te laten voelen:

______________________________________________________________________

CONTACT

Urban Resort beheert tientallen panden door heel Amsterdam. Wij zijn niet (altijd) fysiek aanwezig op onze locaties. Wij werken als overkoepelende organisatie vanuit ons hoofdkantoor in Slotervaart.

Voor alle vragen, neem contact op met de broedplaats coördinator van jouw locatie.
E: [voornaam]@urbanresort.nl
T: 020 6937575

ALGEMEEN
Is de broedplaats coördinator op vakantie of niet aanwezig, en kan je vraag niet wachten? Neem dan contact op met ons via:
Stichting Urban Resort
Louwesweg 1
1066 EA Amsterdam
E: info@urbanresort.nl
T: 020 6937575

FINANCIELE ADMINISTRATIE
Voor alle vragen m.b.t. onder anderen je facturen, borg of betaalregelingen, mail naar:
E: administratie@urbanresort.nl

PUBLICITEIT
Wil je als huurder iets communiceren op onze kanalen of heb je een vraag over de website, mail dan naar:
E: publiciteit@urbanresort.nl

TECHNISCH BEHEER
Contact met ons Technisch Beheer team gaat via de broedplaats coördinator.

NOODNUMMER
Is er sprake van een noodgeval, bijvoorbeeld omdat er een dringende lekkage is, inbraak of ongeval, bel dan naar:

Tijdens kantooruren: Hoofdkantoor Urban Resort, 020-6937575

Calamiteiten buiten kantoortijden: 0412-654 531 (Europac/Urban Resort nooddienst)

Het gaat expliciet om noodsituaties die niet kunnen wachten. Mocht dat wel zo zijn, dan kunnen er kosten in rekening gebracht worden.

Onderhoudsverzoeken kun je via email melden aan: onderhoud@urbanresort.nl

______________________________________________________________________

LIKE, VOLG, SHARE!

We promoten het werk van onze huurders regelmatig op onze socialmedia kanalen en in nieuwsbrieven. Volgs ons! We ontvangen ook graag content via publicitiet@urbanresort.nl.

FACEBOOK: Stichting Urban Resort
INSTAGRAM: UrbanResort_
LINKEDIN: Stichting Urban Resort
YOUTUBE: Urban Resort
NIEUWSBRIEF*:

*Huurders van Urban Resort ontvangen standaard onze nieuwsbrief “Nieuws uit de broedplaatsen’. Deze komt echter vaak in je spamfolder terecht. Pas de instellingen aan om geen belangrijk nieuws te missen! Je broedplaats coördinator stuurt de maandelijkse nieuwsbrief ook altijd nog even rond. 

Volg ze allemaal! 
Een aantal van onze locaties heeft ook een eigen Facebookpagina, Facebookgroep of Instagrampagina:

HW10 Facebook huurdersgroep
HW10 Facebookpagina

VKG Facebookpagina
VKG Facebook huurdersgroep

LYCKA Facebookpagina
LYCKA website

DE VLUGT Facebookpagina
DEVLUGT website
DEVLUGT Instagram

ACTA Facebook huurdersgroep
ACTA Facebookpagina

LELY Facebook huurdersgroep
LELY Facebookpagina

COSTA RICA Facebookpagina

WIJK 7 Facebookpagina

KAZERNE Facebookpagina
KAZERNE Instagram

RIETWIJKER Facebookpagina
RIETWIJKER Instagram

TUGELA85 Facebookpagina
TUGELA85 Instagram

SUP Facebookgroep
SUP Facebookpagina

______________________________________________________________________


PORTFOLIO

Op de community-pagina lees je meer over het werk van je buren, en het werk van huurders op andere locaties. Vind je het ook leuk om je werk te etaleren op onze website? Upload dan gemakkelijk je eigen portfolio via de volgende link!

Urban Resort

About LUTKE

Artists and craftsmen find their quiet place of inspiration in this former primary school, with a beautiful view of the countryside, but within cycling distance of the city.

The former Osdorperschool in Lutkemeer and Ookmeer has been used as a studio building for years. In 2021 Urban Resort took over the management of the property from Municipal Real Estate, and will  be able to preserve the building for creative and artistic Amsterdam. This creative workplace can be continued for another 10 years. Now, dozens of artists use the old classrooms, where they can work undisturbed in a quiet and rural environment, but with the bustling city around the corner!

Are you looking for a workspace in an old monumental building in the middle of the farmlands, within cycling distance of the city? Check our availability here.

 

 

Urban Resort

LYCKA Buurtkamer

In rap tempo transformeert Sloterdijk van business district naar een diverse wijk met woningen, innovatieve en creatieve bedrijven, horeca en andere voorzieningen. Kantoorcomplexen worden omgetoverd tot woongebouwen en oude bedrijfsgebouwen worden broedplaatsen voor kunstzinnig Amsterdam. Diversiteit en creativiteit vormen het credo. Met de bouw van tijdelijke en permanente woningen in Sloterdijk ontstaat ook de behoefte om elkaar in de buurt te ontmoeten.

LYCKA Buurtkamer voorziet in deze behoefte en is dé nieuwe cultuuroase waar bewoners samen kunnen komen, elkaar kunnen ontmoeten en waar activiteiten en evenementen worden georganiseerd. De Buurtkamer is onderdeel van broedplaats LYCKA.

LYCKA Buurtkamer is altijd opzoek naar actieve buurtbewoners en culturele- & creatieve initiatieven! Ben jij opzoek naar ruimte? Neem contact met ons op:

lyckabuurtkamer@urbanresort.nl | info@urbanresort.nl
020 6937575 | Zaventemweg 81, 1043 EH Amsterdam