Urban Resort

Over BRUG

In samenwerking met Woningcorporatie Stadgenoot ontwikkelde we in 2023 broedplaats BRUG op IJburg. Een broedplaats in de plint van een gloednieuwe woontoren. Maar liefst twintig jaar zullen de eerste twee verdiepingen van het gebouw aan de IJburglaan dienen als creatieve hub voor de bewoners en bezoekers van het eiland. BRUG bevindt zich in het bruisende hart van IJburg, in het drukke winkelgebied van het eiland.  

Hier werken dagelijks tientallen kunstenaars en creatieve bedrijven in de 10 ateliers op de begane grond en 1ste verdieping in de hoek van het gebouw. In de lichte etalageruimte aan de straatzijde zit Muziekschool Amsterdam. Het wordt de verbindende factor voor de buurt, de mede-huurders en scholieren. Er komt een ‘Muziekmaakplaats’ waarbij muziek & technologie centraal zal staan. Ook wordt de ruimte een inspiratieplek met inloopprogramma, exposities en inspiratieavonden. Daarnaast kunnen mede-huurders de ruimte gebruiken voor hun eigen programma’s. Kortom, een dynamische plek waar altijd iets te doen zal zijn.

BRUG is er voor de urbane en jonge creatieveling: een plek om samen te komen, zich te laten inspireren en uit te laten dagen op het gebied van hedendaagse kunst, nieuwe media en muziek. In Broedplaats BRUG komen kunst & jongeren samen.

 

 

 

 

(c) Gemeente Amsterdam | Fotograaf: Marcel Israël

(c) Gemeente Amsterdam | Fotograaf: Marcel Israël

broedplaats brug