EN

Urban Resort WIJBURG

Over Wijburg

Op IJburg vind je een gloednieuwe woontoren met in de plint Broedplaats WIJBURG. Hier werken dagelijks tientallen kunstenaars en creatieve bedrijven in de 10 ateliers op de begane grond en 1ste verdieping in de hoek van het gebouw. In de lichte etalageruimte aan de straatzijde, worden activiteiten en evenementen georganiseerd op het gebied van kunst & cultuur. WIJBURG is er voor de urbane en jonge creatieveling: een plek om samen te komen, zich te laten inspireren en uit te laten dagen op het gebied van hedendaagse kunst.

In samenwerking met Woningcorporatie Stadgenoot ontwikkelde we in 2022 broedplaats Wijburg op IJburg. Maarliefst twintig jaar zullen de eerste twee verdiepingen van de nieuwe woontoren aan de IJburglaan dienen als creatieve hub voor de bewoners en bezoekers van het eiland. Wijburg bevindt zich in het bruisende hart van IJburg, in het drukke winkelgebied van het eiland.  

KUNST & TECH
In Broedplaats WIJBURG komen kunst & technologie samen. Voor WIJBURG zoeken we in de loop van februari 2023 huurders die zich op het snijvlak bevinden van maken – experiment – presentatie, in bijvoorbeeld de domeinen: technologie, nieuwe media en digitale kunst. Een broedplaats met creatieven die werken in de ‘kunstvormen van de toekomst’ en daarmee wellicht een jonger publiek aanspreken. IJburg wordt namelijk gekenmerkt door veel huishoudens met jong volwassen kinderen. Ook zullen op IJburg de aankomende jaren veel studenten zich vestigen i.v.m. de realisatie van een grote campus van InHolland. In WIJBURG zien we specifiek voor deze doelgroepen, daarom graag de vestiging van een TechLab of werkplaats.

PARTNERSCHAPPEN & HUURDERS
In de loop van februari 2023 zijn wij opzoek naar creatieve, artistieke en culturele invulling voor de locatie. Naast de 10 ateliers &  werkruimtes, zijn wij opzoek naar een partner die een interessant (cultureel) programma willen neerzetten in Wijburg. De multifunctionele ruimte aan de voorzijde is daar zeer geschikt voor. In de loop van februari kan je je aanmelden voor Wijburg. Houd onze aanbod pagina in de gaten, en like en volg ons op onze socials om geen nieuws te missen.

 

(c) Gemeente Amsterdam | Fotograaf: Marcel Israël

(c) Gemeente Amsterdam | Fotograaf: Marcel Israël