WERKRUIMTES LYCKA

* The information about the registration procedure is, unfortunately, only available in Dutch. However you are able to do your application in English. 

 

Heb je altijd al deel uit willen maken van een kunstenaars community? Ben je een artiest die inspiratie put uit onverwachte ontmoetingen of geniet je ervan je stempel te drukken op je omgeving? Zie je jezelf wel exposeren, workshops geven of events organiseren in de Buurtkamer? In LYCKA gaan creatief en sociaal hand in hand. Wij zoeken makers en kunstenaars die zich willen vestigen in broedplaats LYCKA en mee willen bouwen aan Sloterdijk als nieuwe stadswijk. De werving is nu open!

De werkruimtes

De broedplaats in LYCKA bestaat uit 7 gloednieuwe grote en lichte ateliers en een buurtkamer. De 4 ateliers die zich op de begane grond bevinden hebben een kleine buitenruimte en op de eerste verdieping van de woontoren liggen nog 3 lichte en ruime ateliers.Samen voorzien ze in 15 werkplekken voor creatieve pioniers. Samenkomen kan in de multifunctionele buurtkamer waar ontmoetingen en events plaats gaan vinden.

 

Geplande oplevering van de broedplaats: eind oktober 2021

Huurprijs opbouw, foto’s en plattegronden vind je op onze AANBOD pagina.

 

 

Huren in LYCKA

LYCKA is op zoek naar kunstenaars en creatieven die leven voor hun vak én die de LYCKA community op verschillende vlakken aanvullen en kunnen bijdragen aan de kruisbestuiving op artistiek, cultureel en sociaal vlak.

Je hebt een streepje voor als je voldoet aan de CAWA toptoets eisen en regelmatig eigen werk exposeert. Ook zijn we geïnteresseerd in mensen die een relevant netwerk hebben en misschien zelfs al verbindingen met Sloterdijk. Als je thuis bent in community art, je beweegt op het snijvlak van kunst en stadsontwikkeling of al meters hebt gemaakt in cultuureducatie en talentontwikkeling in Nieuw West, horen we daar graag meer over. Maar laat je niet ontmoedigen als het bovenstaande niet op jou van toepassing is. De bereidheid energie te steken in de community en in de verbinding met de buurt is een belangrijke eigenschap voor toekomstige LYCKA huurders. Wij zijn benieuwd naar jouw ideeën voor de buurtkamer of de daktuin en naar jouw visie en invloed op een wijk in ontwikkeling.

Verder is Urban Resort zich bewust van de systematische privileges die zorgen voor ongelijkheid en verminderde kansen op het gebied van wonen en werken in Amsterdam. In de uiteindelijke selectie wordt daarom gestreefd naar, en is er met name extra aandacht voor, zo veel mogelijk diversiteit en gelijkwaardigheid op het gebied van genderidentiteit, leeftijd, afkomst, cultuur, opleidingsniveau en vakgebied.

Naast je motivatie en plannen zijn er ook een aantal harde voorwaarden waaraan moet worden voldaan om in LYCKA te kunnen werken. Al deze voorwaarden en de selectiecriteria lees je hieronder. Urban Resort verzorgt het werving- en selectieproces en weegt alle criteria af om tot een eindselectie te komen.

Samen aanmelden

De ruimtes dienen met 2 of 3 CAWA getoetste kunstenaars te worden gehuurd. Je kan je alleen gezamenlijk aanmelden voor de gedeelde werkruimtes. Alleen aanmelden is dus niet mogelijk. Urban Resort gaat geen mensen aan elkaar koppelen om een werkruimte te delen. Houd er rekening mee dat de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de werkruimtes gelden voor alle kandidaten afzonderlijk.

 

De voorwaarden/selectiecriteria

Lees hieronder alle selectiecriteria die gelden voor de werkruimtes in LYCKA:

Je voldoet aan de CAWA voorwaarden: je bent afgestudeerd aan een kunstvakopleiding en professioneel werkzaam in je creatieve beroep. CAWA hanteert een basistoets en een toptoets. De basistoets is voldoende. Lees hier ook de CAWA handleiding van Urban Resort.

 

o    In je motivatiebrief komen de volgende aspecten naar voren:

Je creatieve praktijk: Ben je een (toptoets) kunstenaar? Exposeer je vaak? Wat voeg jij toe aande gemeenschap?

Verbinding: Heb je een relevant netwerk dat je voor de broedplaats in kan zetten? Heb je al contacten in Sloterdijk/Nieuw West? 

Relevante ervaring: community art, cultuureducatie of een andere dwarsstraat die goed past bij LYCKA’s doelstellingen.

 

Interesse?

Meld je dan aan voor een bezichtiging door een email te sturen aan quirina@urbanresort.nl. De bezichtigingen vinden plaats in de weken:

 

Aanmelden

—-> Volg het STAPPENPLAN om je aan te melden voor een werkruimte.

 

___________________________________________________________

Vragen?

We helpen je graag in het aanmeld proces. Voor vragen of meer informatie mail naar Quirina Geijsen Quirina@urbanresort.nl.

 

(c) Jimena Gabriella Gauna

Daphne Karstens &Nadine Räber (c) Jimena Gabriella Gauna

(c) Jimena Gabriella Gauna

(c) Jimena Gabriella Gauna

Whole Lotta Racks (c) Jimena Gabriella Gauna

(c) Jimena Gabriella Gauna

Mime Fabriek (c) Jimena Gabriella Gauna