Vitamine Blij

Team van Vitamine Blij biedt vrolijkheid op maat.

Wilde performances en bizarre verrassingen. Hoelahoep les, LED hoop performances, vuurspuwen of limbodans. Een gedicht op maat, zelf verentooien maken, knutselen met glitters of liever een goed gesprek? Op festivals in heel het land toveren de leden van Vitamine Blij een lach op het gezicht van de bezoekers.

Ideeën te over, maar geen plek om er iets mee te doen. Vitamine Blij-initiator Eva Slierendrecht besloot het heft in eigen hand te nemen en een bedrijf te beginnen waar ze met een team van creatievelingen haar ideeën én die van anderen tot uitvoering kon brengen.

“Vitamine Blij is gestart door een groep vrienden met heel veel wilde ideeën om festivals een stukje leuker te maken,” zegt ze. ,,We zorgen voor een extra belevenis voor de festivalganger, we vormen een springplank voor creatievelingen en festivals kunnen zich makkelijk een identiteit aanmeten met onze concepten.”

Die concepten zijn er in de meest uiteenlopende vormen. ,,We hebben veel hippie-achtige ideeën, maar ook stoere concepten, veel sport en spel, dingen voor kinderen, met thema’s rondom bepaalde etnische groepen… Heel divers, we hebben iets van dertig concepten. Maar organisatoren kunnen ook met een eigen idee naar ons toe komen, dan bedenken wij iets op maat.”

“Doordat ik samenwerk met veel creatieve mensen blijven die ideeën komen. Soms gebeurt dat in een brainstormsessie, soms ook spontaan.”

Wie de leden van Vitamine Blij tegenkomt op een festival kan de gekste activiteiten verwachten, met een knipoog. “Bij ‘Alle Gekheid op een Stokje’ kun je grote ‘ravestokken’ versieren die je kunt gebruiken om elkaar terug te vinden in het publiek. ‘Glansrijk’ is een glow-in-the-darkruimte, bij ‘Smijterij’ kunnen bezoekers schilderijen maken door verfballonnen te gooien.”

“We kiezen dingen uit die toegankelijk zijn. We werken met een heel enthousiast team. Eigenlijk werkt het net als bij een terrasje: als er mensen zitten, haken anderen vanzelf aan.”

 

www.vitamineblij.nl