Pascal Smelik

Studio Smelik is known for his authentic design. Pascal Smelik’s designs are characterized by experimental, playful and an instinctive way of working, not knowing to which product the process will lead. Creating by doing is key. This makes the creations of Pascal Smelik pure and own.

Smelik ‘s work has been featured in galleries , which can be seen at International design/art fairs and exhibitions in India , Germany , Italy and the Netherlands.

(Dutch only)
Pascal Smelik laat zich drijven door zijn ambities en houdt het kind in hem levendig. Hij gelooft dat kinderlijke kwaliteiten (spelen, sturen, volgen, creëren, improviseren en verwonderen) die in ieder van ons aanwezig zijn van grote betekenis kunnen zijn in het komen tot interessante esthetiek met een functie. Door diverse materialen te onderzoeken, ermee te spelen, te voelen en te experimenteren komt hij tot producten. De verwondering over de natuurlijke en kunstmatige processen die tot vormen leiden is ons zo bekent vanuit onze kindertijd, maar lijken we in het maakbare leven van het westerse volwassen bestaan soms kwijt te zijn geraakt. Pascal Smelik brengt deze verwondering terug in zijn productvormgeving. Het product is in zijn werk altijd onderhevig aan het proces, niet andersom. De vorm bepaalt in de eerste plaats de functie en niet andersom. Toch weet Pascal zijn producten zo verder vorm te geven, dat ze uiteindelijk functioneel en praktisch kunnen worden toegepast.

www.pascalsmelik.com