Paloma de Beer

Paloma de Beer wist het meteen toen ze voor het eerst de hobo in handen had: Dit is het! Op het Koninklijk Conservatorium kreeg zij les van Pauline Oostenrijk maar aan het Conservatorium van Amsterdam voltooide ze zowel de bachelor (2009) als masteropleiding (2011) bij Ernest Rombout.

Een speciale plaats in haar muzikale ontwikkeling heeft het Ricciotti ensemble ingenomen. Dit straatsymfonieorkest speelt symfonische muziek voor mensen die er normaliter niet mee in aanraking komen. Met dit orkest kwam ze op bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Deze ervaring verruimde haar blik en heeft haar doen beseffen dat muziek voor veel mensen niet vanzelfsprekend is. In dat kader geeft Paloma nu hoboles bij het Leerorkest op basisscholen in Amsterdam. Kinderen krijgen de kans om een muziekinstrument te leren bespelen. Zo heeft de hobo de harten van vele kinderen veroverd!

Naast het instrumentale onderwijs geeft Paloma ook muziekles op basisscholen in Zaandam, waar kinderen vanaf 4 jaar wekelijks muziek maken in de klas.
Behalve hobo- en muziekdocent, is ze een bevlogen kamermusicus. Zo staat ze regelmatig op het podium met haar blazerstrio Dividivi3, waarmee ze de kindervoorstelling ‘als heksen heksen…’ maakte. En speelt ze mee in verschillende ensembles en muzikale projecten door heel Nederland.

www.dividivi3.nl