HW10 | Grote CAWA werkruimte Hw 1. V 16

RUIMTENR.
Hw 1. V 23
RUIMTE
58,5 m2
VANAF
1 augustus 2023
HUUR
€ 540,02   |  incl. servicekosten, excl. btw
Adres

Hendrik van Wijnstraat 10
1065 AS Amsterdam

In de zomer van 2012 is deze voormalige school in Slotervaart omgetoverd tot een broedplaats die op initiatief en in samenwerking van buurtbewoners is ontstaan. Het is een levendige community met een ontmoetingsruimte en veel publieksactiviteiten, die een belangrijke functie voor de buurt vervult. Denk daarbij aan open atelierroutes, yoga, vechtsport en workshops voor en door bewoners uit Slotervaart. De disciplines van de huurdersgroep lopen breed uiteen, zo zijn er kunstenaars die zich bezighouden met keramiek, beeldhouwen/boetseren, schilderen en ontwerpen. Ook geven veel van de huurders workshops voor de buurt. Daarnaast is er elke woensdagochtend in Lokaal 01 koffie voor de buurt.

De beschikbare ruimte bevindt zich op de eerste verdieping en is beschikbaar per 1 juli 2024 t/m 31 december 2024. Het gaat hierbij dus om een tijdelijke ruimte i.v.m. renovatie van het pand. Na de renovatie bieden wij de mogelijkheid om terug te keren in dezelfde ruimte. De ruimte beschikt over veel natuurlijke lichtinval en is  zeer geschikt voor bijv. choreografen of fotografen. Het is belangrijk om te weten dat er geen lift aanwezig is.

Huurprijs per 1 juli 2024
Kale huur                          €    347, 90
BTW                                   €    113,41
Servicekosten                 €   192,17
———————————————————–
Totaal (incl. btw)         €   653,48

 

Let op: Broedplaats HW10 is een broedplaats die een sterke binding heeft met de buurt. Daarom zijn we voor deze werkruimte specifiek op zoek naar een huurder die een sterke binding heeft met de buurt rondom HW10 of deze wil creëren.

 

PROFIEL
Voor deze ruimte zijn we op zoek naar iemand die positief is getoetst door de CAWA commissie.

CAWA RUIMTE
De gemeente subsidieert broedplaatsen om betaalbare ateliers voor kunstenaars en creatieven te realiseren. Een deel van de ruimtes in onze broedplaatsen zijn voor deze doelgroep gereserveerd. De CAWA-commissie toetst uit naam van de gemeente of een kandidaat kunstenaar of creatieve professional is en zo’n CAWA-ruimte mag huren. Niet-getoetste kandidaten komen helaas niet in aanmerking voor het huren van deze specifieke ruimtes.

Lees op de pagina van Ateliers en Broedplaatsen van de Gemeente Amsterdam of je voldoet aan de voorwaarden. Daar is ook een stappenplan te vinden.
Check hier de deadlines
> Check hier onze CAWA informatiepagina

Let op! Informeer jezelf tijdig! De aanmelding kost tijd én er zijn maandelijkse deadlines.

 

AANMELDEN
Interesse in de ruimte? Schrijf een korte motivatie over wie je bent, wat je doet en hoe je de ruimte zou willen gebruiken. Stuur deze naar verhuur@urbanresort.nl t.a.v. Esperanza onder vermelding van de broedplaats en het ruimtenummer. Op basis van deze informatie nodigen wij kandidaten uit voor een bezichtiging.

Bezichtigingen kunnen enkel plaatsvinden na ontvangst van een uitnodiging n.a.v. je aanmelding.