Gloednieuwe, lichte, multifunctionele ruimte (7m hoog!) in WIJBURG

RUIMTE
143 m2
VANAF
Mei 2023
Adres

IJburglaan 543
1087BE, Amsterdam

Urban Resort opent in de lente van 2023 Broedplaats WIJBURG in het bruisende hart van IJburg. Maar liefst twintig jaar zullen de eerste twee verdiepingen van de nieuwe woontoren aan de IJburglaan dienen als creatieve hub voor de bewoners en bezoekers van het eiland.

Het in het oog springende kenmerk van WIJBURG is de indrukwekkende multifunctionele ruimte op de hoek van het gebouw, waar bijeenkomsten en activiteiten kunnen worden georganiseerd. Een ware blikvanger met een glazen pui van maar liefst 7 meter hoog! Voor deze hoge plintruimte van 143 m2, bedoeld voor cultureel en/of artistiek programma, zijn we op zoek naar een partij (of partijen) die hier invulling aan willen geven!

In Broedplaats WIJBURG komen kunst & technologie samen. Voor WIJBURG zoeken we huurders die zich op het snijvlak bevinden van maken – experiment – presentatie, in bijvoorbeeld de domeinen: technologie, nieuwe media en digitale kunst. Een broedplaats met creatieven die werken in de ‘kunstvormen van de toekomst’ en daarmee wellicht een jonger publiek aanspreken. IJburg wordt namelijk gekenmerkt door veel huishoudens met jong volwassen kinderen. Ook zullen op IJburg de aankomende jaren veel studenten zich vestigen i.v.m. de realisatie van een grote campus van InHolland. In WIJBURG zien we specifiek voor deze doelgroepen, daarom graag de vestiging van een TechLab of werkplaats.

We zijn op zoek naar een partij die in de lichte etalageruimte aan de straatzijde een buurtgericht programma kan realiseren. In het bijzonder zien wij een creatief en/of cultureel programma gericht op de vele jongeren die in dit stadsdeel wonen en gaan studeren. In WIJBURG vinden op die manier  urbane en jonge creatievelingen (o.a. ook de broedplaatshuurders) een plek om samen te komen, zich te laten inspireren en uit te laten dagen op het gebied van kunst, cultuur en technologie. 

MULTIFUNCTIONELE RUIMTE
De lichte ruimte bestaat uit twee verdiepingen. De begane grond is 103 m2 met een vide van ongeveer 40 m2.  Bijgevoegd zijn enkele foto’s van de ruimte (in aanbouw). De oplevering staat gepland in mei 2023.

> 143 m2 (met vide)
> 7 meter hoog, glazen pui
> Zichtfunctie
> Hart van het winkelgebied
> Gloednieuwe, lichte ruimte
> 20 minuten OV verbinding vanaf CS

 

INTERESSE
We horen graag van je! We zijn bereikbaar via 020 6937575 of mail ons via Ryan van der Knaap ryan@urbanresort.nl, dan plannen we graag een bezichtiging in. De komende maand kunnen wij na aanmelding op donderdagmiddagen op de bouwplaats terecht. 

 
(c) Gemeente Amsterdam | Fotograaf: Marcel Israël
(c) Gemeente Amsterdam | Fotograaf: Marcel Israël
(c) Gemeente Amsterdam | Fotograaf: Marcel Israël
(c) Gemeente Amsterdam | Fotograaf: Marcel Israël