CHASSE | Nieuwe broedplaats: kandidaten meld je nu aan!

RUIMTE
17-117 m2
VANAF
september 2023
HUUR
€ € 252,- en € 2,252.-   |  incl. servicekosten, excl. btw
Adres

CHASSE
Chasséstraat 91
1057 JB Amsterdam

*All correspondence and applications can be done in English.

Na de zomer van 2023 mag Urban Resort invulling geven aan een nieuwe broedplaats op de Chasséstraat 91 in de Baarsjes. Dit voormalige buurthuis en kinderopvang ligt midden in een rustige woonwijk tegenover de Chassékerk. Lees hier meer over deze locatie midden in de stad.

CHASSE*
Het pand bestaat uit twee verdiepingen met in totaal 10 ruimtes variërend van 17m2 tot 117m2. De ruimtes op de begane grond lenen zich uitstekend voor semi-publieke activiteiten. De voormalige eetzaal is de grootste ruimte in het gebouw en heeft toegang tot een kleine tuin. Op de begane grond bevindt zich tevens een eenvoudige keuken waar gekookt kan worden. De keuken kan los of samen met de eetzaal gehuurd worden. De prachtige grote zolderverdieping met schuin dak van maar liefst 66 m2, is zeer geschikt voor het gebruik door een groep of als kantoor voor een organisatie. 

*Voorlopig hanteren wij de werknaam “Chasse’ voor deze nieuwe locatie. We zoeken een partner met wie we willen nadenken over een definitieve naam voor deze broedplaats.

PROFIEL
Voor deze broedplaats zijn we op zoek naar gedreven kunstenaars, collectieven en/of organisaties die een blijvende impact willen maken en bruggen willen slaan tussen mensen. Urban Resort wil in deze broedplaats, die zich op een zeer centraal punt in Amsterdam bevindt, plek bieden aan groepen die vaak over het hoofd gezien worden. Juist op deze gewilde locatie, vinden we het belangrijk dat mensen hun talenten kunnen ontwikkelen die daar misschien niet altijd even gemakkelijk ruimte voor vinden midden in de stad.

We zoeken pioniers van verandering en voorvechters van inclusiviteit! Mensen, groepen of organisaties die zich bijvoorbeeld richten op thema’s als postkoloniale perspectieven, intersectionaliteit of queerness. Chasse kan een zeer centrale basis hub worden om vanuit te werken en samen te komen. We denken hierbij aan de volgende voorbeelden:

 

AANBOD
Ben jij op zoek naar ruimte? Er komen 10 ateliers en werkruimtes vrij in de Chasséstraat!
Zie onderstaande plattegrond, en de foto’s hiernaast om een beeld te krijgen van de verschillende ruimtes.

> Ruimtes te huur per september 2023
> Variërend van 17 tot 117m2
> Begane grond, 1ste verdieping en zolderverdieping.
> Ruimtes zijn zeer geschikt om te delen met andere medegebruikers, bijvoorbeeld als collectief of vriendengroep. De ruimtes lenen zich daarnaast goed voor verhuur aan organisaties die bijvoorbeeld bezoekers willen ontvangen of kleinschalige publiek activiteiten willen organiseren. Meld je in deze gevallen samen, of als groep, aan.
> Prijzen  tussen de € 252,- (kleine ruimte) en € 2,252.- (grootste ruimte) euro incl. servicekosten excl. BTW
> Binnen de ring in de Chassébuurt in Amsterdam West
> 10 minuten OV verbinding vanaf CS
> Helaas alleen betaald parkeren in de buurt.
> Helaas niet geschikt voor geluidsproductie

PRIJZEN
Urban Resort hanteert binnen deze broedplaats twee tarieven om verschillende doelgroepen een kans te kunnen bieden op deze locatie te huren.  Wij beoordelen aan de hand van onze selectiecriteria in welke prijscategorie we een ruimte aan kandidaten willen aanbieden. Onderstaand twee voorbeelden van een ruimte met de daarbij horende prijzen.

Voorbeelden:

0.16 | 117m2    HUUR      |  SERVICE K. |  TOTAAL
Laag tarief         €1.272,92 |  €440,63         |  €1.713,54
Hoog tarief        €1.811,46 |  €440,63        |  €2.252.08

1.04 | 28m2     HUUR      |  SERVICE K. |  TOTAAL
Laag tarief         €304,42  |  €105,38         |  €409,79
Hoog tarief        €433,21   |  €105,38         |  €538,58

PLATTEGROND
Download: Plattegrond Broedplaats Chasse.


BUURTGERICHT

Deze nieuwe broedplaats staat midden in een woonwijk. Het is belangrijk dat de publieke creatieve en/of culturele activiteiten die worden ontwikkeld in Chasse passend zijn voor deze plek en locatie in de stad. We zoeken daarom ook naar huurders die ervaring hebben met projecten gericht op het creëren/versterken van het sociaal weefsel in een buurt.
We stimuleren het mogelijk maken van samenwerkingen en kruisbestuiving binnen onze broedplaatsen en met de omliggende buurten. 

PARTNER GEZOCHT
Om deze nieuwe broedplaats vorm te geven, zijn we nog op zoek naar een partner die de inhoudelijke aspecten van de broedplaats kan waarborgen, die aanjager is voor het ontwikkelen van programmering en de verbindingen kan leggen met de verschillende makers in het pand, de wijk en de bredere stad. 

Spreekt bovenstaande concept je aan? En heb je ideeën die passen bij deze broedplaats? Dan horen we graag van je! We zijn flexibel en staan open voor interessante invalshoeken. Met jou willen we bouwen aan een inspirerende, creatieve en bijzondere plek midden in de stad! 

MELD JE AAN
Momenteel is de deadline voor de eerste ronde verstreken. Heb je interesse en zie je aansluiting bij het profiel kan je je wel nog aanmelden via on via onderstaande knop. Als het nodig blijkt een nieuwe ronde te doen zullen wij je uitnodigen op basis van je aanmelding.

Schrijf een korte motivatie over wie je bent, wat je doet en hoe je de ruimte zou willen gebruiken. Als je een ruimte samen wilt huren, geef dit ook aan in het formulier. Op basis van deze informatie nodigen wij kandidaten uit.

SELECTIE CRITERIA
Urban Resort ontwikkelt broedplaatsen om betaalbare ateliers voor kunstenaars en creatieven te realiseren. Ons selectiebeleid is daarop ingericht. Voor deze ruimtes is een CAWA-toetsing niet verplicht, maar we hanteren wel een selectiebeleid dat gebaseerd is op dezelfde uitgangspunten. Aan de hand van je motivatiebrief, en eventueel je cv, beoordelen wij of je als kunstenaar of creatief professional binnen onze doelstellingen en het concept voor de nieuwe broedplaats in de Chasséstraat past. 

AANMELDPROCES
Een overzicht van de stappen die wij volgen in het gehele aanmeldproces vind je hier

CONTACT
Meer informatie of vragen? Neem contact op met Shai Langen via shai@urbanresort.nl.


AANMELDEN BEZICHTIGING