BRUG (voorheen WIJburg) | Meld je nu aan!

RUIMTE
20-50 m2
VANAF
juni 2023
HUUR
€ 370 tot 800,-   |  incl. servicekosten, excl. btw
Adres

IJburglaan 543
1087BE, Amsterdam

*All correspondence and applications can be done in English.

 

Op IJburg vind je een gloednieuwe woontoren met in de plint Broedplaats BRUG. Hier werken dagelijks tientallen kunstenaars en creatieve bedrijven in de 10 ateliers op de begane grond en 1ste verdieping van het gebouw. In de lichte etalageruimte aan de straatzijde van de IJburglaan, worden activiteiten en evenementen georganiseerd op het snijvlak van kunst, muziek & technologie. Broedplaats BRUG is er voor de urbane en jonge creatieveling: een plek om samen te komen, je te laten inspireren en uit te laten dagen op het gebied van hedendaagse kunst. Lees hier meer over deze locatie.

AANBOD
Ben jij opzoek naar ruimte? Er komen 10 (cawa) ateliers en werkruimtes vrij in Broedplaats Brug!

Ruimtes te huur vanaf juni 2023
> Gloednieuwe , lichte werkruimtes
> Variërend van 20 tot 50m2
Begane grond & 1ste verdieping
> prijzen tussen de 370,- en 800,- euro inc. servicekosten excl. BTW
> Overgrote gedeelte van de ruimtes bestemd voor CAWA huurders.
> 20 minuten OV verbinding vanaf CS
> Vlak bij de oprit van de ring Amsterdam


CAWA RUIMTE
De gemeente subsidieert broedplaatsen om betaalbare ateliers voor kunstenaars en creatieven te realiseren. Een deel van de ruimtes in onze broedplaatsen zijn voor deze doelgroep bestemd. De CAWA-commissie toetst uit naam van de gemeente of een kandidaat kunstenaar of creatieve professional is en zo’n CAWA-ruimte mag huren. Niet-getoetste kandidaten komen dus helaas niet in aanmerking voor het huren van deze specifieke ruimtes. 

Lees op de pagina van Ateliers en Broedplaatsen van de Gemeente Amsterdam of je voldoet aan de voorwaarden. Informeer jezelf tijdig over het CAWA-proces. De aanmelding kost tijd én een aanmelding doen bij de CAWA commissie kan enkel op specifieke data. De aanleverdata voor de toetsingsaanvraag is zondag 7 mei (ronde 1 van de bezichtigingen).

Je leest hier meer over alle stappen die je moet doorlopen. Op de website van de gemeente lees je meer over de deadlines. Check hier ook de CAWA informatiepagina van Urban Resort.

PROFIEL
In Broedplaats BRUG komen hedendaagse kunst & jongeren samen. We zoeken huurders die zich op het snijvlak bevinden van maken – experiment – presentatie, in bijvoorbeeld in de domeinen: technologie, nieuwe media en digitale kunst. Een broedplaats met creatieven die een jonger publiek aanspreken en misschien ook iets met deze doelgroep zouden willen doen. Denk aan workshops, lessen of presentaties. IJburg wordt namelijk gekenmerkt door veel huishoudens met jong volwassen kinderen die zich graag zouden laten inspireren door de creatieven die dagelijks bij hen om de hoek aan het werk zullen zijn. De aankomende jaren zullen veel studenten zich vestigen op IJburg  i.v.m. de realisatie van een grote campus van de Hogeschool Inholland. In BRUG zouden we het leuk vinden als de toekomstige huurders zich tot deze doelgroepen verhouden in hun dagelijkse praktijk.


MELD JE AAN
Op dit moment is Brug nog volop in aanbouw. Het terrein is nog een bouwplaats. Dit houdt in dat er veiligheidsschoenen + bouwhelm gedragen moeten worden. Deze heeft Urban Resort op voorraad, er zal alleen nog gevraagd worden om je schoenmaat.

Dit betekent ook dat er maar op beperkte momenten kan worden bezichtigd. De bezichtigingen zullen elke dinsdag in mei en juni plaatsvinden van 15.00 tot 16.00 uur. Wees er snel bij vol = vol!

Aanmelden voor een bezichtiging doe je via onderstaande knop. Schrijf een korte motivatie over wie je bent, wat je doet en hoe je de ruimte zou willen gebruiken. Op basis van deze informatie nodigen wij kandidaten uit. Je kan alleen bezichtigen na ontvangst van een uitnodiging.

AANMELDPROCES
Een overzicht van de stappen die wij volgen in het gehele aanmeldproces vind je hier


AANMELDEN BEZICHTIGING