BAGGERBEEST | Nieuwe broedplaats: CAWA kandidaten meld je nu aan!

RUIMTE
13-35 m2
VANAF
augustus 2023
HUUR
€ 250 tot € 650   |  incl. servicekosten, excl. btw
Adres

Rudi van Dantzigstraat 1 t/m 15
1095 PK Amsterdam

Bezoekersadres
Zuiderzeeweg 1
1095 KX Amsterdam

*All correspondence and applications can be done in English.

 

Begin 2023 is Urban Resort in de Sluisbuurt begonnen met de bouw van een nieuwe creatieve broedplaats: Het Baggerbeest. Het Baggerbeest wordt het allereerste gebouw van de Sluisbuurt op Zeeburgereiland en wordt daarmee dé plek om het culturele ankerpunt te leggen voor een stadswijk in wording. Lees hier meer over deze bijzondere locatie. Neem hier ook een kijkje achter de schermen bij de community!

BAGGERBEEST
Baggerbeest wordt een broedplaats met een lerend en open karakter. Buurtbewoners van alle leeftijden kunnen hier terecht voor uiteenlopende activiteiten; een creatieve workshop volgen bij een van de huurders, een kleine theatervoorstelling bijwonen in de grote zaal, of gewoon een kopje koffie drinken bij de horeca. Hiernaast doet Inholland met het Sluislab onderzoek naar hoe je sociale binding kan creëren in een nieuwe stadswijk als De Sluisbuurt.

Baggerbeest biedt met een verscheidenheid aan voorzieningen, ruimte waar iedereen zich thuis kan voelen. De broedplaats krijgt een binnenplaats van 1000m2 met een podium, waar minifestivals en makers-markten kunnen worden gehouden. Rondom die binnenplaats komen in vier gebouwen, in totaal, 72 (CAWA-) ateliers en werkruimtes, een gezellige horecagelegenheid met terras, een jongerencentrum van Dynamo, Sluislab van Hogeschool Inholland, een buurtatelier waar bewoners initiatieven, zoals een weggeefwinkel, kunnen ontplooien en een multifunctionele ruimte waar voorstellingen, optredens en presentaties plaatsvinden. Het Baggerbeest is een plek waar toekomstige bewoners van de Sluisbuurt en van het omliggende Noord, Oost en IJburg hun creatieve talenten op verschillende manieren kunnen ontwikkelen.

 

AANBOD
Ben jij op zoek naar ruimte? Er komen 72 (CAWA-) ateliers en werkruimtes vrij in Baggerbeest!
Zie de foto’s van een voorbeeldruimte hiernaast rechts.

> Overgrote deel van de ruimtes bestemd voor CAWA huurders.
Let op!
Er zijn op dit moment helaas enkel
 nog CAWA ruimtes beschikbaar.*
> Aanmelden
kan nog tot in de loop van september.
> Ruimtes te huur per augustus 2023
> Variërend van 14 tot 35m2
Begane grond & 1ste verdieping
> Ruimtes zijn zeer geschikt om te delen met andere mede-gebruikers. Meld je samen, of met een groep, aan
> Prijzen tussen de 250,-  en 650,-  euro incl. servicekosten excl. BTW**
> 10 minuten OV verbinding vanaf CS
> Vlak bij de oprit van de ring Amsterdam
> Mogelijkheid tot programmeren in de multifunctionele zaal en de binnenplaats
> Gezellige horeca en een terras tot je beschikking
> Helaas niet geschikt voor geluidsproductie

* Op dit moment is het niet meer mogelijk je aan te melden als je niet in aanmerking komt voor een CAWA ruimte. Daarvoor is een positieve CAWA toetsing een eis. Lees hieronder meer over de voorwaarden en aanmeldprocedure.

**Een CAWA ruimte van 22,5 m2 kost ongeveer 410 euro per maand excl. BTW.
 

CAWA RUIMTE
De gemeente subsidieert broedplaatsen om betaalbare ateliers voor kunstenaars en creatieven te realiseren. Een deel van de ruimtes in onze broedplaatsen zijn voor deze doelgroep bestemd. De CAWA-commissie toetst uit naam van de gemeente of een kandidaat kunstenaar of creatieve professional is en zo’n CAWA ruimte mag huren. Niet-getoetste kandidaten komen dus helaas niet in aanmerking voor het huren van deze specifieke ruimtes. 

Lees op de pagina van Ateliers en Broedplaatsen van de Gemeente Amsterdam of je voldoet aan de voorwaarden. Informeer jezelf tijdig over het CAWA-proces. De aanmelding kost tijd én een aanmelding doen bij de CAWA commissie kan enkel op specifieke data. De aanleverdata voor de toetsingsaanvraag is zondag 10 december.

Je leest hier meer over alle stappen die je moet doorlopen. Op de website van de gemeente lees je meer over de deadlines. Check hier ook de CAWA informatiepagina van Urban Resort.

PROFIEL
We zoeken huurders die aansluiting vinden bij de voorzieningen op deze locatie en de activiteiten die zich in en om Baggerbeest ontplooien. Denk daarbij aan het volgende:

> Spreekt pionieren op de zandvlakte en meebouwen aan een nieuwe stadswijk jou aan? Ben je net als Baggerbeest, ‘permanent in ontwikkeling’? Dan is Baggerbeest de plek voor jou!
> Heb je bijvoorbeeld, binding met Zeeburgereiland of IJburg? Heb je een relevant netwerk (in Oost/IJburg), en/of werk je met jongeren?  Baggerbeest wordt een plek voor de buurt, waarbij we ons ook specifiek richten op de jeugd uit de buurt. Daarnaast wordt de Sluisbuurt een wijk waar meer dan 6000 studenten op dagelijkse basis te vinden zullen zijn (wonen, werken & leren).
> Zou je een interessant (cultureel) programma willen neerzetten in Baggerbeest? Op dit moment zijn er nog weinig voorzieningen op Zeeburgereiland en Baggerbeest gaat daar verandering in brengen! De multifunctionele ruimte van 200m2 is zeer geschikt voor culturele en creatieve programma’s georganiseerd door huurders, in combinatie met de horeca van 250m2.
> Het Baggerbeest wordt een lerende/experimenterende broedplaats, voor zowel de huurders & organisaties die zich hier gaan vestigen, als de buurt. Huurders kunnen samenwerkingen aan gaan met de organisaties (zoals MK24, Inholland, Dynamo) die zich hier gaan vestigen. Ook de aanwezigheid van horeca, een multifunctionele zaal, jongerencentrum en een binnenterrein bieden mogelijkheden voor samenwerkingen en kruisbestuiving.
> Baggerbeest komt te liggen in een compleet nieuwe stadswijk als eerste gebouw. We zoeken huurders die ervaring hebben met projecten gericht op het creëren/versterken van sociaal weefsel in een opkomende (nieuwe) buurt.

MELD JE AAN
Op dit moment is Het Baggerbeest nog volop in aanbouw. Het terrein is nog een bouwplaats. Dit betekent dat er maar op beperkte momenten kan worden bezichtigd. Op dinsdag en 28 novemberzijn er bezichtigingen van 17.00 tot 18.00 uur. Wees er snel bij vol = vol! Mogelijk worden er extra bezichtigingsdata toegevoegd zolang er ruimtes beschikbaar blijven.

 

Aanmelden voor een bezichtiging doe je via onderstaande knop. Schrijf een korte motivatie over wie je bent, wat je doet en hoe je de ruimte zou willen gebruiken. Als je een ruimte samen wilt huren, geef dit ook aan in het formulier. Op basis van deze informatie nodigen wij kandidaten uit. Je kan alleen bezichtigen na ontvangst van een uitnodiging.

AANMELDPROCES
Een overzicht van de stappen die wij volgen in het gehele aanmeldproces vind je hier


AANMELDEN BEZICHTIGING