Baggerbeest | Horeca pionier gezocht

RUIMTE
254m2, plus terras 200 m2
VANAF
Medio 2023
Adres

Rudi van Danzigstraat 1
1095 KX Amsterdam

Bezoekersadres
Zuiderzeeweg 1
1095 KZ Amsterdam

Begin 2023 start Urban Resort in de Sluisbuurt met de bouw van een nieuwe creatieve broedplaats: Het Baggerbeest. De komende jaren wordt er in de Sluisbuurt volop gebouwd aan een stadswijk met een enorme dichtheid van 11.000 bewoners (sociale, middeldure en dure huurwoningen en koopwoningen) in torens die soms honderd meter boven de grond uit toornen. Hogeschool Inholland en het Montessori Lyceum Amsterdam zullen zich hier de komende jaren vestigen.
Het Baggerbeest wordt het allereerste gebouw hier en daarmee de pionier op de zandvlakte. Het Baggerbeest wordt dé plek om het culturele ankerpunt te leggen voor een stadswijk in wording.

Lees hier meer over de Sluisbuurt en het Baggerbeest. 

BAGGERBEEST
Het Baggerbeest (3.000 BVO m2) biedt vanaf 2023 met een verscheidenheid aan voorzieningen, ruimte waar iedereen zich thuis kan voelen. Er komen werkruimten voor honderd creatieve makers, een jongerencentrum, een buurtwerkplaats, educatieruimten voor onderwijsinstellingen, horeca en een multifunctionele zaal van 200 m2 voor (culturele) programmering en bijeenkomsten. Het Baggerbeest staat komende 9,5 jaar middenin de zich ontwikkelende stadswijk.


FACTS

> Ruimte van 254m2, plus 200 m2 terras
> Zichtlocatie
> 9,5 jaar exploitatie
> Bruisend middelpunt van de broedplaats
> 15 minuten met OV vanaf CS
> Het hart van stadswijk in wording: Sluisbuurt

PROFIEL
> Laagdrempelig
> Professioneel
> Creatief en/of maatschappelijk karakter
> Affiniteit met kunst, cultuur & onderwijs
> Samenwerkingspartner en verbinder in de broedplaats
> Ziet kansen in de culturele programmering
> In staat te investeren

PLATTEGRONDEN
Zie hieronder (en hiernaast: gebruik de peilen om te scrollen) enkele sfeerbeelden en plattegronden. Het horecagedeelte met keuken, is gevestigd in gebouw 4.

INTERESSE
We horen graag van je! We zijn bereikbaar via 020 6937575 of mail ons via Ryan van der Knaap ryan@urbanresort.nl, dan praten we graag verder met je over de mogelijkheden.

 

HORECA ONDERNEMER
Urban Resort is op zoek naar een horeca partij die op deze bijzondere plek wilt ondernemen, én daardoor het bruisende middelpunt wordt van het Baggerbeest en de Sluisbuurt in wording. Met nauwelijks andere horecagelegenheden in de directe omgeving, wordt dit dé plek voor broedplaats gebruikers, oude- en nieuwe bewoners van het eiland, de studenten die dagelijks op het eiland verblijven en passanten die dagelijks langs het Baggerbeest komen. Met een directe OV verbinding (15min) naar het Centraal Station, en de pont die vanaf begin 2023 Zeeburgereiland zal verbinden met de oostelijke binnenstad, zal deze locatie ook zijn aantrekkingskracht hebben voor bezoekers uit het centrum, en onderdeel worden van de doorgaande fietsroute van heel IJburg naar de stad. Met name ook de beoogde (culturele) programmering in de zaal zal een trekpleister vormen voor publiek uit andere delen van de stad. De programmering wordt idealiter in samenwerking met de horeca gerealiseerd. Zo biedt de horecaruimte zelf mogelijkheden tot programmering, maar ook de multifunctionele zaal. Hiernaast is er een binnenterrein van 1000 m2 waar mogelijk ook events kunnen worden georganiseerd in de zomer.

BOUWPERIODE
Op dit moment start de bouw van Baggerbeest. Naar verwachting zal deze medio 2023 afgerond worden. Daarvoor zal er wel de mogelijkheid zijn om de bouwplaats te bezoeken. Vanaf oplevering zoeken wij een horeca partij die zijn intrek wil nemen.

INTERESSE
We horen graag van je! We zijn bereikbaar via 020 6937575 of mail naar Ryan van der Knaap ryan@urbanresort.nl, dan praten we graag verder met je over de mogelijkheden op deze unieke locatie!

 

URBAN RESORT
Het Baggerbeest wordt ontwikkeld en beheerd door Stichting Urban Resort. In 2007 openden we onze eerste broedplaats. Sindsdien transformeren we gebouwen tot betaalbare werkplekken voor kunstenaars, creatieve ondernemers en maatschappelijke organisaties. Op dit moment hebben wij 22 locaties in beheer in Amsterdam. Plekken waar ruimte is om te experimenteren, om opnieuw kleur te geven aan de buurt én aan Amsterdam. Kijk voor meer informatie op onze pagina ‘Over’ .

 
(c) Studio Valkenier