Atelierruimte beschikbaar in de vernieuwde VLUGT

From
Augustus 2021
Rent
Verschillend

De VLUGT: een warm cultureel nest waar wordt gebroed, geproduceerd en geprogrammeerd. Het gebouw wordt op dit moment verbouwd en herontwikkeld tot een nieuwe, frisse broedplaats die de komende 10 jaar vooruit kan en zijn stempel kan blijven zetten op de buurt. Meer informatie over de vernieuwde VLUGT lees je hier.

Lees hieronder meer over de atelierruimtes in de VLUGT of download de handout (dezelfde tekst) in pdf: UR handout de VLUGT

 

CREËREN IN DE VLUGT

Na de verbouwing komen er deze zomer CAWA-atelierruimtes vrij in het broedplaatsdeel van De VLUGT. Wij zoeken voor deze werkruimtes  maatschappelijk instellingen en kunstenaars die aansluiting vinden bij de ambities van De VLUGT:

–   Je bent een lokale creatieve ondernemer, woonachtig in Geuzenveld-Slotermeer, of hebt een affiniteit met de buurt.

–   Je draagt, naast je eigen werkzaamheden, bij, of wilt zelf programma ontwikkelen, in de VLUGT op het gebied van talentontwikkeling, culturele programmering of de buurtfunctie. Dat kan in de vorm van bijvoorbeeld een workshop voor jongeren, een buurtgerichte activiteit of een bijdragen aan het artistieke programma.

–    Je wilt gebruik maken van de faciliteiten in het gebouw. Je ziet bijvoorbeeld mogelijkheden om lessen te geven in een van de workshopruimtes, je werkt aan een theaterstuk in een van de oefenruimtes of geeft een lezing in de theaterzaal.

 

Huurders dragen bij aan de ambities van de VLUGT:
–    Jongeren: Actief zijn op het gebied van talentontwikkeling, jongerenwerk of educatie
–   Buurtfunctie: Bij willen dragen aan een divers en laagdrempelige karakter van de Vlugt
–    Culturele programmering: Programma willen ontwikkelen met betrekking op de bewoners van Nieuw-West.

 

Ateliers

Alle ruimtes zijn hoog en licht en voorzien van internet en elektrapunten. De ruimtes worden casco opgeleverd. Huurder is zelf verantwoordelijk voor vloeren, schilderwerk en inrichting. De ruimtes zijn niet geschikt voor de productie van muziek  en er mag niet gewoond worden.  

Werkruimtes voor 2 of 3 CAWA getoetste kunstenaars

2de verdieping 


*Voor deze ruimte zijn minimaal twee en maximaal drie CAWA getoetste personen nodig op het contract.

Contractvoorwaarden

 

CAWA

Voor de aangeboden ruimtes geldt dat een positieve CAWA toetsing verplicht is. Aan broedplaatsen worden subsidies verleend om de huurprijzen betaalbaar te houden. Om te voorkomen dat andere doelgroepen daar onbedoeld gebruik van maken toetst de CAWA-commissie of je (beroepsmatig) kunstenaar bent. Om in aanmerking te komen voor een werkruimte in Broedplaats DeVLUGT moet je positief getoetst worden als kunstenaar middels de basistoets. Registreren kost €25,-. Houd er rekening mee dat je onder de inkomensgrens blijft van €38.035,- per jaar. 

Om je te kunnen aanmelden voldoe je (o.a) aan de CAWA voorwaarden: je bent afgestudeerd aan een kunstvakopleiding en professioneel werkzaam in een creatief beroep. CAWA hanteert een basistoets en een toptoets. De basistoets is voldoende. Lees hier de CAWA handleiding van Urban Resort.

Voldoe je niet aan de CAWA voorwaarden, maar sluit je praktijk wel goed aan bij de ambities van de Vlugt? Graag gaan we dan met jou in overleg, er is de mogelijkheid om een ruimte zonder de CAWA toets aan te bieden. Er geldt dan wel een ander huurtarief. 

Meld je aan voor een bezichting

De bezichtigingen zijn op afspraak vanwege de corona-maatregelen. Stuur een mail  naar shai@urbanresort.nl  om een afspraak te maken.

Selectie procedure

Als je enthousiast bent na het zien van de plek, meld je dan snel bij ons aan. Op basis van de ingestuurde motivaties en het profiel van de broedplaats maken we een selectie, mogelijk nodigen we mensen uit voor een (online) selectiegesprek. De aanmeldprocedure gaat in drie stappen:

Registreer je in het contactenbestand van Urban Resort via de website indien je dat nog niet gedaan hebt: www.urbanresort.nl/aanmelden.

2. Motivatie & ruimte voorkeur voor Urban Resort
Stuur je motivatie en ruimte voorkeuren naar shai@urbanresort.nl
Denk bij het schrijven van je motivatie aan de volgende zaken:

3. Aanmelden voor CAWA
Let op, het hele proces van registreren, aanmelden en toetsen kan een tot twee weken in beslag nemen. Wij adviseren het aanmelden van de toetsing zo snel mogelijk te doen. Mocht je geen positieve uitslag ontvangen, dan kunnen wij je geen ruimte aanbieden.

4. Selectie
Op basis van de motivatie en (eventuele) gesprekken zullen we een selectie maken. Oplevering van de ruimte zal begin juli zijn.

Let op!: Deadline voor inleveren van de motivatie en aanmelding voor de CAWA 7 oktober.

 

Vragen?

Schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Dat kan met Shai Langen via shai@urbanresort.nl.