Zafer Yurdakul nieuwe directeur Urban Resort

22/11/2018 Published on 08/12/2022

We zijn verheugd mee te kunnen delen dat Zafer Yurdakul is benoemd tot nieuwe directeur van stichting Urban Resort.

Zafer Yurdakul is oprichter en directeur van Podium Mozaïek; internationaal cultuurpodium en tevens broedplaats aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam West met diverse huisgezelschappen zoals RAST, DEGASTEN en het Nederlands Blazers Ensemble. Daar heeft hij een succesvol podium opgebouwd met een hoogstaande programmering gericht op een grootstedelijk divers publiek. Ook is Zafer de laatste jaren actief statenlid in Noord-Holland en is hij goed op de hoogte van gebiedsontwikkelingplannen in Amsterdam.

Zafer treedt op 1 januari 2019 aan als directeur van Urban Resort en blijft ook directeur van Podium Mozaïek. Met deze duo-directiefunctie beogen de besturen van beide organisaties het huisvesten, ontwikkelen en presenteren van kunsten meer in elkaars verlengde te organiseren en daarmee elkaar te versterken.

Vertrekkend directeur en mede oprichter van Urban Resort, Jaap Draaisma zal dit jaar zijn opvolger inwerken en voor de ontwikkeling van nieuwe broedplaatsen aan Urban Resort verbonden blijven.
Zafer neemt het stokje van Jaap over en zet zich in voor verduurzaming van broedplaatsen, het creëren van meer betaalbare werk- en zo mogelijk woonruimten (broedplaatsen) en het stimuleren van de stedelijke dynamiek in de wijken waar broedplaatsen staan.