Vrijplaats ADM viert haar porseleinen jubileum!

11/10/2017

PERSBERICHT AMSTERDAM 29 SEPTEMBER 2017

ADM viert haar porseleinen jubileum!

Take a gentri-vacation on the ADM reservation De gekraakte culturele vrijhaven ADM bestaat in oktober 20 jaar. En dat wordt gevierd op 12, 13 en 14 oktober 2017.

Drie dagen vol met spektakel die je niet wilt missen. Artiesten, kunstenaars en bezoekers van over de hele wereld komen dat weekend naar ADM om te vieren dat er nog plekken zijn waar onnodige regelzucht niet bestaat, de wijzers van de klok niet in je nek hijgen en waar non-conformisten nog vrij rond lopen. Sinds drie jaar staat het voortbestaan van ADM flink onder druk, er zijn talloze rechtszaken en veel media aandacht.

Begin augustus besloot de rechtbank dat de Gemeente Amsterdam het bestemmingsplan moet handhaven, met als gevolg dat ADM ontruimd zou moeten worden. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag, de gemeente moet namelijk nog bepalen of de zogenaamde eigenaar van het terrein zijn bouwplan uit mag voeren. Al met al verandert dit niets aan de idealen, levenslust en culturele expressie van de ADMers en niets aan het voortbestaan van ADMs verjaardagsfestival!
Het porseleinen jubileum wordt gevierd met: drie muziekpodia met o.a. Latwal (dubelectropunk, FR), Spanner (skapunk, GB), Amsterdam Faya Allstars (skareggae, AMS), zZz (organelectro, AMS), de Giletjes (rock ‘n girlz, AMS), Trikosis (anarchofolk, NL), de Stokers (acousticbalkan, NL), Zibabu (spacepunk, ADM), de Beatzers (piratenfolk, ADM). Een experimenteel circus- en theaterprogramma: Twisted Fairground (GB), les Humains Gauches (FR), ZaZi (NL), Feminist Mouse Circus (GB) e.a. Vuurspektakel: Compagnie Doedel (BE). Kinderparadijs: OCCII kinderpret. Symposium van vrije culturele ruimtes over de-gentrification met internationale sprekers. En: Suwanne’s Clit-Club, RoboGallery, reggae-dub-hiphop veld, skatebaan en nog veel meer.

Neem een dagje gentrificatie-vrij en bezoek de longen van westpoort, de culturele kietelaar van Amsterdam; een avontuur voor iedereen vanaf nul jaar! Laat je verrassen en koester de waanzin. Op naar het zilveren jubileum!

Meer informatie: www.admfestival.nl www.adm.amsterdam

Symposium: www.fcsamsterdam2017.nl

Facebook: www.facebook.com/adm.amsterdam

  

 

Openingstijden:

Donderdag 12 oktober 20.00 – 01.00

vrijdag 13 oktober 17.00 – 04.00

zaterdag 14 oktober 13.00 – 05.00

Let op: geen pinautomaat, alleen contante betaling. Pendelbus tijdens de openingsuren van het festival vanaf Piarcoplein (Station Sloterdijk). Geen camping en geen hondjes! Het ADM festival is een ongesubsidieerd en non-profit festival. Alle medewerkers en artiesten werken op vrijwillige basis. Eventuele winst wordt gebruikt in de strijd om het voortbestaan van ADM.