Van Eesteren Paviljoen winnaar Arie Keppler Prijs 2018

09/10/2018 Published on 10/09/2018 VLUGT

Het Van Eesteren Museum, oud huurder van De Vlugt, is winnaar van de Arie Keppler Prijs.

Het Van Eesteren Museum heeft met het Van Eesteren Paviljoen in de categorie placemaking de Arie Keppler Prijs 2018 gewonnen. De jury noemt het paviljoen ‘het ultieme voorbeeld van placemaking’, omdat het een voormalige no-go area heeft ‘wakker gekust en omgetoverd tot een fantastische verblijfsplek’.

De prijs werd op vrijdag 28 september uitgereikt door de gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, Joke Geldhof. Directeur Anouk de Wit is zeer vereerd met de bronzen erepenning: ‘Dat ons paviljoen opnieuw is gelauwerd, bevestigt de kwaliteit van het ontwerp en de waarde van het paviljoen voor Nieuw-West en de ontwikkeling van dit stadsdeel.’

De categorie placemaking staat voor een nieuw leven voor een min of meer vergeten plek of gebied. Placemaking voegt iets toe waardoor je een plek ineens opmerkt. Veel van de 81 ingezonden projecten konden volgens de jury in deze categorie worden ingedeeld, maar zij nomineerde slechts drie projecten die elk op een eigen unieke manier laten zien wat placemaking kan betekenen: Van Eesteren Paviljoen (Amsterdam), Lichtpoort (Afsluitdijk) en Vuurtoreneiland (Durgerdam). Het Van Eesteren Museum werd door de jury (PDF) verkozen tot winnaar in deze categorie.