Vacature: Tugela85 zoekt coördinator MoTuin

13/11/2019 TUGELA85

GEZOCHT: COÖRDINATOR MOTUIN
Om MoTuin te professionaliseren en een aanbod te kunnen blijven realiseren voor
deelnemers wil stichting Tugela85 voor de MoTuin een coördinator aantrekken.

WAT IS DE MOTUIN
MoTuin is de groene ontmoetingsplaats van gebouw Tugela85 en is de groene verbinder van buurtbewoners en groen in Amsterdam Oost.
MoTuin beheert twee tuinen. Eén tuin ligt aan de achterzijde van het gebouw en was een voormalig schoolplein, de andere tuin ligt buiten T85, op de hoek van de Chr. De Wetstraat en de Tugelaweg. In de tuinen worden gewassen gezaaid en geoogst die later worden gebruikt in de maaltijden voor de buurt en catering bij verhuur.

Deelnemers krijgen kennis mee over gezond eten en koken, duurzaam voedsel verbouwen, duurzame ontwikkeling van stedelijk groen en samenwerking. MoTuin werkt samen met diverse andere groen-initiatieven in de buurt en in Oost.
In gebouw Tugela85 heeft MoTuin een prachtige tuinkamer, met openslaande deuren, grenzend aan de achtertuin. De tuinkamer ademt en geurt rust, aandacht en groen. In de tuinkamer staat een grote houten tafel waaraan geklust, gekletst, gegeten, ontmoet wordt. Er is een groene bibliotheek van tuin- en plantenboeken en er staan de kasten vol met planten en kruiden die verwerkt en bewaard worden.

Bij de MoTuin ligt de nadruk op het met elkaar doen, de handen uit de mouwen steken en een bijdrage leveren hoe jij kan bijdragen. Deelnemers geven aan dat ze blij zijn dat de sfeer ongedwongen is en dat ze waardering voelen voor hun bijdrage hoe klein of groot die ook is. De deelnemers zijn buurtbewoners met zeer verschillende achtergronden en met zeer verschillende motivaties.

MoTuin gebruikt de grote keuken van Tugela85 die ook grenst aan de tuin. Hier wordt de oogst uit de tuinen verwerkt voor lunch en tot fruitconserven, thee, kruiden en meer. In de keuken wordt gezamenlijk voedsel bereid uit de diverse culturele keukens die de Transvaalbuurt rijk is. In de keuken komen koks uit alle windstreken samen en laten verschillende technieken van koken zien. Zij werken samen aan het bereiden en zichtbaar maken van diverse
kooktechnieken en vormen samen een culinaire wereldkeuken.
Voor meer informatie en achtergronden is het projectplan MoTuin voor OranjeFonds op te vragen.

WAT IS TUGELA85
Tugela85 is een kunst- en cultuurgebouw in de Transvaalbuurt en is een ontmoetingsplek en broedplaats voor kunstenaars en cultureel ondernemers. Vanuit een prachtig oud schoolgebouw aan de Tugelaweg 85 wordt gecreëerd, ontmoet, gebouwd, gefilmd, geschilderd, gedebatteerd, gekookt, getuinierd, gegeten, geëxperimenteerd, gedanst, geïnformeerd, theater gemaakt, genaaid en gesport. Een gemeenschap van mensen die hard werken om de wijk en Amsterdam leuk, mooi, gelijkwaardig, divers en bewoonbaar te houden.

In Tugela85 organiseren de kunstenaars elke 2e vrijdag van de maand het cultureel programma ‘Lokaal Transvaal’ georganiseerd, van film- en muziekfestivals tot blote voeten disco. Van Transvaal Bachanaal tot burendag. Ook buurtbewoners organiseren allerlei activiteiten en projecten en tot slot is er de mogelijkheid een zaal te huren voor dans- en theaterrepetities, vergaderingen, workshops, lessen en meer.

BESCHRIJVING TAKEN COÖRDINATOR MOTUIN IN TUGELA85
– Werkt het plan van aanpak verder uit en maakt een jaaragenda in co-creatie met de begeleiders.
– Werft financiën voor de MoTuin, zoals subsidies (groen, sociaal, educatief, cultureel) en donaties. Maar ook valt te denken aan het opzetten van ‘vrienden van de MoTuin’, financiering vanuit zorg (bv PGB’s) en externe verhuur van de MoTuin-kamer.
– Heeft bij voorkeur een netwerk in de buurt voor onder andere werving nieuwe
deelnemers en externe verhuur en onderhoudt deze.
– Maakt samenwerkingsafspraken met verschillende organisaties en betrokken
partners.
– Doet of ondersteunt de PR-communicatie over MoTuin in samenwerking met het team en de PR-persoon van Tugela85.
– Zorgt samen met de begeleiders voor een goed beheer van de MoTuin-kamer
– Maakt afspraken met (sommige) deelnemers in samenspraak met de begeleiders over hun ontwikkeling, denk aan dagbesteding, taalontwikkeling, integratie, eenzaamheidsbestrijding en dergelijke.
– Stemt af met andere activiteiten in Tugela85

WAT WORDT GEBODEN?
? Een inspirerende en dynamische plek in de stad in een gebouw vol met creativiteit
? Een eigen plek en tuin midden in een multiculturele volkswijk in Amsterdam
? Honorarium op basis van ZZP-contract in overleg met het bestuur van stichting Tugela85.

WIL JE REAGEREN?
Stuur dan je motivatie en CV naar stichting Tugela85, tav het bestuur
per email naar info@tugela85.nl
Reageer zo snel mogelijk, doch uiterlijk voor 7 december 2019