Terugblik: Transvaal Bacchanaal

07/03/2022

Op 17 december was het weer zover: het jaarlijkse Transvaal Bacchanaal van ’t kleinkookbedrijf en broedplaats Tugela85 stond op het programma. Voor het tweede jaar op rij niet samen gezeten aan lange tafels in ons gebouw maar als ‘distanced dining’ vanwege de nog voortdurende lockdown. Desalniettemin bewogen ze vrolijk mee met het nieuwe normaal door abnormaal goed te eten.

Drijvende kracht achter dit smakelijke festijn is Tugenoot Maureen de Jong met haar ’t kleinkookbedrijf, opnieuw bracht ze een team van lokale koks en professionele chefs bijeen dat een diversiteit aan smaken in een eclectische take away-feestmaal samen bracht – gasten reisden kris kras de wereld over, van Sarajevo naar Beirut via China naar Indonesi , van Armeni door naar Suriname, Pakistan en Frankrijk met een knipoog naar Japan – en hostte ze in de avond een Live Distanced Dining Radio show waar de chefs, muziek, radiomakers, dichters, performers het menu begeleidden met bijzondere verhalen, klanken en toelichting. Het menu was in de middag af te halen bij Tugela85 om ‘s avonds thuis van te genieten en vanaf 18:30u kon een ieder intunen bij de Distanced Dining Radio show om together apart te genieten.

Lees het hele artikel + foto’s op de website van tugela85.nl