Terugblik NDSM Fuse met huurders uit broedplaats VKG

Bijna de hele maand mei was bij NDSM Fuse de expositie ‘It’s about a model’ met rond 300 kunstwerken van kunstenaarsgroep Cinetone met Hadewych Cels, Heleen Heintjes, Erik Theissing en Patty van Hoften en vele mede-exposanten.

De groep schildert wekelijks in broedplaats VKG met het model als inspiratie. In korte poses nodigt het model de kunstenaars uit haar lijnen, kracht en kwetsbaarheid in essentie te vangen. Met het reflecteren op het gemaakte werk stimuleren de kunstenaars elkaar om verdere stappen te zetten. Vaak schilderen andere kunstenaars uit de broedplaats mee, wat heel inspirerend is. Ook bij de expositie is samengewerkt.

In totaal deden tien kunstenaars (waaronder Daphne Bleeker, Glitterende Eenhoorn, Laetitia de Veth, Jim Casper, Marjolein van der Wal en Merel de Haan) uit broedplaats VKG mee. Deze co-creatie levert een heel gevarieerde tentoonstelling op met spontaan, verrassend en authentiek werk. Ook de gebruikte materialen zijn divers: papier, doek, plexiglas, textiel, krijt, inkt en verf.