Terugblik naar de muziektheatervoorstelling I’m (Not) Every Woman

Een terugblik naar de muziektheatervoorstelling I’m (Not) Every Woman, een productie van Ragazze Quartet en de Theaterstraat. De voorstelling in het kader van het Over het IJ festival (@overhetijproducties) speelde zich af in de theaterzaal van de RIETWIJKER.

Een muzikale vertelling over zusterschap (ook voor broeders en andere kameraden).?Spoken word artiest Rachel Rumai Diaz en sopraan Aylin Sezer voortgestuwd door het dynamische spel van Ragazze Quartet, een gezongen en gesproken ode aan de vrouw van wie de stem te weinig gehoord wordt. Ze maken een reis van de harmonische kracht van zusterschap, langs de soms pijnlijke noodzaak van het bestaan van safe spaces, naar een ritselende revolutie die aanzwelt door de hele stad.

Verhalen en ervaringen van vrouwengemeenschappen ‘aan de rand van de stad, in het hart van de samenleving’ vormen de inspiratie voor deze muzikale vertelling. Deze zijn vertaald naar sprekende teksten van Rachel Rumai Diaz en nieuwe muziek van de Iraans-Nederlandse componist Aftab Darvishi.

Lees ook de recensie van de voorstelling op theaterkrant.nl