Terugblik minifestival met boodschap in broedplaats De Vlugt

22/10/2018 VLUGT

In het kader van de toekomst van broedplaats de Vlugt organiseerde Urban Resort samen met de broedplaats huurders het minifestival VLUGTroute. Een evenement met divers publiek, variërend programma en een goede sfeer dat het belang van broedplaatsen en ruimte voor experiment in de stad zichtbaarheid gaf.

De broedplaats dreigt na 2020 te verdwijnen, daarom werd zaterdag 6 oktober een programma neergezet dat liet zien dat deze plek onmisbaar is voor de buurt en de kunsten. Jonger en ouder werden creatief tijdens de Action Painting van KunstWest, kwam in beweging met de spellen van stichting Kringwijs en proefden de diversiteit van de Vlugt.

 (KunstWest Amsterdam, Foto gemaakt door Annemiek Tigchelaar)

                                                                                                                Tijdens de uniek samengestelde kunstroutes werd het publiek meegenomen naar (geluids)ervaringen, video-art, installaties, beeldende kunst, een talkshow en meer van o.a. Josje Peters, Igor Sevcuk, Mirko Lazovi?, Hee-Sueng Choi, Neeltje ten Westenend, Stephan Keppel, Patula Berm, Maia Sørensen, Artémise Ploegaerts, Louis Hothothot, Gésine Hackenberg, Celestine Raven, Studio Amsterdam en Public Cinema.


(Goleb Foto gemaakt door Annemiek Tigchelaar)

                                                                                                Dansplatform ICK toonde een fragment uit hun voorstelling ‘ZIEL/ROUH’ en gaven een sneak preview van de aankomende voorstelling ‘60’ van Amos Ben-Tal. Ook de ZinaBios van Adelheid&Zina was aanwezig met hun nieuwste documentaire ‘Niet Meer Zonder Jou’, waarbij zij de bezoekers een bijzonder Zina ontvangst gaven.

 (ICK Amsterdam, Foto gemaakt door Annemiek Tigchelaar)

De avond werd met voeding van turkse pizza’s, quiche en fantastische muziek in café Westside afgesloten en maakte het evenement tot een geslaagde combinatie van een buurtfeest en een voorproefje op het aankomend kunstseizoen!

Wij hopen dat iedereen zag wat broedplaats de Vlugt is: een sociale plek voor de buurt met atelierruimtes voor kunstenaars, creatieve ondernemers en sociale initiatieven. Kortom een onmisbare plek voor buurt en stad.

Vanuit Urban Resort willen we alle huurders bedanken die de avond tot iets moois hebben gemaakt! We kijken al uit naar het volgende evenement waarmee we het belang van broedplaatsen op de Amsterdamse kaart zetten en houden.

 

Voor meer foto’s van de VLUGTroute houd de facebookpagina van De Vlugt in de gaten.