Terugblik 15 jarig jubileum van Westerdok

Op een van de mooiste plekken in de binnenstad van Amsterdam bevindt zich al vijftien jaar de Broedplaats Westerdok. Sinds de herontwikkeling van het voormalige goederenstation Westerdok hebben een groep zeer diverse kunstenaars ateliers op de begane grond van de gebouwen aan het Westerdok, de Westerdoksdijk en de zijstraten.

Op zaterdag 10 december werd het 15 jarig jubileum van Westerdok gevierd. Buurtbewoners konden deze dag aanschouwen wat er allemaal gecreëerd wordt in deze broedplaats.

De toekomst van broedplaats Westerdok staat echter onder druk. Na 15 jaar loopt de huurovereenkomst voor de locatie met Ymere en Eigen Haard af. De atelierhouders hebben hun tijd in Westerdok weten te benutten om serieuze spelers in hun discipline te worden. Veertien jaar waarin zij zich geen zorgen hoefden te maken over de continuïteit van hun werkplek hebben daar veel aan bijgedragen. De lange duur van het huidige contract heeft bovendien voor een op elkaar ingespeelde kunstenaars community gezorgd.

 

Lees het hele artikel over broedplaats Westerdok hier. 
Alle foto’s zijn te bekijken op onze Facebookpagina. 
??Foto’s door: Jimena Gabriella Gauna