Tentoonstelling: Saskia Freeke – ‘Geometric Shapes’

17/10/2019 VKG

Het Volkshotel heeft een nieuwe  tentoonstelling op de  7e en 8e verdieping.

Deze keer vervaagt kunstenaar Saskia Freeke de lijnen tussen kunst en technologie met haar ‘Geometric Shapes’. Saskia: “Ik maak patronen, vormen en animaties door code te schrijven. In januari 2015 begon ik elke dag met het maken van een digitaal kunstwerk. De kunstwerken die je hier in deze tentoonstelling ziet, zijn een selectie uit de meer dan 1600 dagelijkse kunstwerken die ik sindsdien heb gemaakt. ”

“Door codes te schrijven, creëer ik frameworks om elke dag mee te spelen. Deze ‘frameworks’ bestaan ??uit logica die ik schrijf en die ik gebruik om mijn eigen regels te maken. Deze regels bepalen vervolgens de structuren van kleuren en vormen die patronen vormen door middel van een willekeurig proces, beperkt door mijn eigen ontwerp voordat het op canvas wordt getekend. ”

“Als kunstenaar vind ik het erg interessant om met technologie en machines te werken, zowel fysiek als digitaal. Voor mijn interactieve installaties kijk ik hoe mensen omgaan met technologie en dat probeer ik te vertalen naar speelse ervaringen. In juli organiseerde ik het eerste live-codeerevenement in Doka met Klasien van de Zandschulp, Sabrina Verhage en Creative Coding Amsterdam. Tijdens deze nacht gaven kunstenaars presentaties over live codering en welke tools ze gebruiken om op te treden. Je ziet de code live voor je ogen worden geschreven. Dit maakt de code veel tastbaarder.