Sloterdijk in transitie

29/11/2021 LYCKA

Jochem van den Wijngaard, bewoner en kunstenaar van broedplaats LYCKA is te gast bij Pakhuis de Zwijger vanavond om te spreken over de ontwikkelingen binnen Sloterdijk. Benieuwd naar de bredere context van de gebiedsontwikkeling waarbinnen Lycka is ontwikkeld? Kijk dan vanaf 19.00 uur mee!

In dit programma gaan we het vooral hebben over de ontwikkelingen in Sloterdijk Centrum, maar nadrukkelijk als onderdeel van een groter geheel. Sloterdijk Centrum wordt in flink tempo omgevormd van kantorenpark tot gemengd werk- en woongebied. Langzamerhand transformeert het tot een echte stadswijk. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot.

Samen met een stadshistoricus, mensen die nu werken aan het ontwikkelen van het gebied en (toekomstige) bewoners gaan we gedurende het programma in gesprek over de interessante ontwikkelingen in Sloterdijk. We blikken terug op de geschiedenis van de omgeving, bekijken het gebied vanuit het nu en kijken vooruit naar de toekomst. Welke stedelijke geschiedenis kent dit gebied? Hoe staat het er nu voor met de leefbaarheid in de omgeving? En wat zijn de toekomstplannen voor het gebied?

LET OP: DIT PROGRAMMA VINDT IN ZIJN GEHEEL PLAATS VIA ZOOM: https://zoom.us/j/97786288925