Presentatie kaart Culturele Stelling Amsterdam

27/09/2018
Vrijdag 28 september | Nieuw en Meer Amsterdam

Homo Ludens verenigt u!

Wij nodigen je uit voor de presentatie van de nieuwe kaart van de Culturele Stelling van Amsterdam: een verdedigingslinie in en rond de stad waarin onafhankelijke creatieve initiatieven, zelfstandige woon-werkpanden en vrije culturele ruimten zich hebben verzameld.

Op de kaart staan de oorspronkelijke initiatiefnemers en panden die zich sinds 2011 hebben aangesloten bij de Stelling maar ook een verkenning van locaties die niet mogen ontbreken.

De vrije creatieve culturele ruimte in Amsterdam staat onder druk. Met name door de mondiale aantrekkingskracht dreigt de stad soms te vergeten waar haar kracht ligt. Daarom verenigen we ons a.s. vrijdag om de noodzaak van onafhankelijke creatieve initiatieven in de stad te bekrachtigen; met een manifest.

De Culturele Stelling van Amsterdam maakt een al decennia lang verborgen kracht van de stad zichtbaar. De lange Amsterdamse traditie van tegencultuur met haar rafelranden en eigenwijsheid, is het niet alleen waard krachtig te verdedigen maar is ook onmisbaar in het belang van de stad en haar cultuur als geheel.

Deze open kaart is ter verdediging en om uit te breiden. Een uitnodiging voor alle locaties die zich betrokken voelen om deel te nemen.

Meld je pand / locatie aan, mail naar: info@culturelestelling.amsterdam en kom a.s. vrijdag naar Nieuw en Meer om het bestaan van onze creatieve vrije ruimte te vieren!

Laat ons de vrije ruimte aankaarten!

Tot vrijdag.

Presentatie kaart en manifest van:
de Culturele Stelling van Amsterdam 
door: Bart Stuart en Klaar van der Lippe 
(kunstenaarsduo van de NDSM X-helling)

Vrijdag 28-9 om 20.30
Nieuw en Meer
Oude Haagseweg 51
Amsterdam 

Zie voor meer infromatie het facebookevent.

www.culturelestelling.amsterdam

De presentatie is onderdeel van Future Play tijdens 30 jaar Nieuw en Meer, vrijdag 28 september tot 30 september.
www.futureplay.world
www.nieuwenmeer.nl