Overige broedplaatsen: creatief in tijden van corona

04/05/2020

De broedplaatsen laten ook in deze tijd hun creativiteit zien. Urban Resort update regelmatig deze nieuwsberichten vol met geweldige initiatievenen en laat op zo zien hoe belangrijk creativiteit is in deze crisis.

Yasser Ballemans (HEINING)
Yasser Ballemans brengt Amsterdammers met elkaar in contact door zijn Contact Sculpturen. Met dit project onderzoeken zij gezamenlijk naar de mogelijkheden van een 1,5 meter samenleving. Op basis van de ontwerpen van Amsterdammers, gebruikt Yasser een 3D-printer om bouwstenen te maken. Deze bouwstenen worden verspreidt onder de Amsterdammers, die zij op hun beurt weer gebruiken om nieuwe sculpturen te maken in hun eigen omgeving.

Het tastbare resultaat staat in huizen door heel de stad, de afbeeldingen ervan worden vervolgens online tentoongesteld zodat iedereen ze kan bekijken. Meedoen? Klik hier!

Ateliers Westerdok
Elke donderdag is er vanaf 19.30 uur een online cursus modeltekenen!

Menno Grootveld (HEINING)
Menno is een professionele vertaler en heeft sinds kort de website wereldbrand opgericht vol met vertalingen van filosofische, politieke en economische teksten over de huidige crisis. Momenteel bevat de site Agamben, Zizek, Latour, Berardi, Paolo Gerbaudo en Mike Davis en nog veel meer. Het idee is dat het een werk in uitvoering is dat in de loop van de weken dat de lockdown van kracht zal zijn, groeit.

Martin Sweers (ACTA)
Martin is een initiatief gestart om de bewoners van Amsterdams iets moois te geven tijdens hun dagelijkse wandeling. De ramen van winkels die niet langer open mogen door de corona crisis worden gevuld met kunst van Martin. Op de posters is te lezen 10% van de winst uit verkoop van deze werken gaat naar kunstenaars in financiële nood.

Martin Sweers

Koen Oosterbroek (SUP)
Hoe freelance je tijdens deze crisis? En hoe vind je nieuwe klanten? Koen Oosterbroek heeft een driedelige YouTube serie gemaakt om beginnende freelancers te helpen in deze tijd werk te vinden.Aflevering 1 & 2 staan nu online!· Corona-proof your freelance business!

Nadine Spronk (ACTA)
Er is ook in deze periode ruimte om je expressie te tonen. Huurster Nadine Spronk biedt intuïtieve schilder workshops van 3 uur op gepaste afstand van 1,5m. Misschien is het wel een goede periode om eens te ontdekken wat creativiteit voor jou kan betekenen?

Nadine Spronk en cursist

Tim de Hoon (ACTA)
In ACTA is het initiatief Quarantine Radio ontstaan, waar in de avonden DJ’s sets livestreamen, met natuurlijke de juiste ‘social distancing’. Hierbij wordt ook de mogelijkheid geboden om donaties te doen, om zo nog enige inkomsten te verwerven.

Artiest: Paboona


Theaterstraat (RIETWIJKER)
Open Zondag Junior: Tussen Kunst en Knutsel workshops zijn de komende tijd  afgelast vanwege maatregelen tegen het Coronavirus. Maar Tussen Kunst en Knutsel tipt nog wel! Check de facebook pagina voor leuke knutsel filmpjes om je thuis te blijven vermaken.

Geluksdisco (VLUGT)
In tijden van sociale onthouding, thuisquarantaine, handschoenen en mondkapjes. In tijden waarin 1,5 meter afstand het nieuwe dichtbij is en een brassa of slowdance echt onmogelijk is, is er gelukkig ook goed nieuws te melden. Een tijd van transitie en verandering waarin saamhorigheid de boventoon zal voeren. En een tijd mét Geluksdisco!

AT7 (LELY)
Om vooruit te kijken, moet je ook terugkijken toch? Daarom heeft AT7 het volledige documentatie al hun shows aan de website toegevoegd! Bekijk het en haal herinneringen op, terwijl zij dromen van nieuwe toekomsten.

Lou Kranen (SUP)
Lou kranen is schrijver, filmmaker en creatief docent. Vanaf het moment dat de eerste maatregelen werden afgekondigd stonden al haar opdrachten on hold. Toch is ze actiever dan ooit met haar onderneming, omdat ze juist nu mensen wil verbinden met hetgeen dat het meest kernachtig is voor wie ze is: verhalen delen. 

Daarom houdt Lou elke woensdagavond een (gratis) QUARANTAINE VOORLEESSESSIE op YouTube Live. En op donderdagavond een VOORLEESUURTJE voor KIDS! Hoe leuk!