NOG EVEN NAGENIETEN! | BYE BYE JAAP |

06/02/2019

Vrijdag 25 januari was het dan zover; we namen groots afscheid van onze geliefde directeur Jaap Draaisma. Meer dan 11 jaar was hij kapitein van onze Stichting Urban Resort.

Tijdens het evenement The Next Resort, op vrijdag 25 januari in Radion, werd er officieel afscheid genomen door een volle clubzaal. Ook werd de nieuwe directeur, Zafer Yurdakul, hartelijk verwelkomd. (Oud-)collega’s en stagiaires, huurders en ex-huurders, vele creatieve initiatieven, start-ups en maatschappelijke organisaties die in onze panden huizen, ambtenaren, partners uit het bedrijfsleven en vrienden en familie, wachtten Jaap samen op.

(Jaap Draaisma en Zafer Yurdakul. Foto Gino Kleisen)

 

Onder begeleiding van de Fanfare van de Eerste Liefdesnacht begon de avond met een feestelijke parade over het buitenplein van ons hoofdkantoor richting de RADION clubzaal.  Jaap mocht nog eenmaal zijn team aansturen en kwam hiermee onder een daverend applaus de zaal in. De avond bestond uit een afwisselend en kleurrijk programma met o.a. een dans optreden van CHRONOS, een door dansplatform ICK supported artist (Broedplaats de VLUGT), een multimediale performance van Klaske Oenema (Broedplaats ACTA), dans van Risa Takita (Broedplaats ATCA) samen met voordracht van Hay Schoolmeesters (Urban Resort) en Spoken Word van Sander Koolwijk (Broedplaats HW10).

Zij verzorgden de artistieke intermezzo’s terwijl Jaap met veel beeld en muziek zijn laatste ode aan de stad Amsterdam gaf. Een roerig verhaal over zijn visie op de stad en over de nieuwe uitdagingen die hij nu tegemoet gaat buiten de randen van onze stad; in de rest van Noord Holland.

De nacht werd ingewijd door een knallend optreden van Valentijn Presents: Lil’ David D (Broedplaats VKG) gevolgd door hitjes van DJ duo FOX & MINK (Broedplaats VKG). Er werd uitbundig gesprongen bij het optreden van Zwart Licht (Broedplaats VKG) en de Onderhonden! Ook Jaap zelf, a.k.a. DJ Jacky D draaide heerlijke tunes waarnaar er tot in de late uurtjes werd door gedanst op muziek van DJ Wouda van label Dopeness Galore (Broedplaats VKG) en DJ Isis (Broedplaats ACTA). Alles onder het genot van de visuals van Maarten van der Glas, Boaz van der Ban en Vladimir Grafov en een live action painting sessie van Suzanne Dime van Studio Allegonda (allemaal Broedplaats ACTA).

(Jaap leidt het Urban Resort team en de Eerste Liefdesnacht fanfare. Foto Gino Kleisen)

 

(Eerste Liefdesnacht fanfare. Foto Gino Kleisen)

 

(Jaap’s ode aan Amsterdam. Foto Gino Kleisen)

 

(Klaske Oenema. Foto Gino Kleisen)

 

(ICK, CHRONOS. Foto Gino Kleisen)

 

(Risa Takita met Hay Schoolmeesters. Foto Gino Kleisen)

 

(Valentijn Presents: Lil’ David D. Foto Gino Kleisen)

 

(Zwart licht, Foto Gino Kleisen)

 

(DJ Wouda en Jaap Draaisma Foto Gino Kleisen)

 

(Onderhonden. Foto Gino Kleisen)

 

(Dj Isis. Foto Gino Kleisen)

 

Op onze facebook pagina is het gehele foto album te vinden!

Graag willen wij iedereen bedanken voor hun bijdragen aan deze fantastische, en onvergetelijk mooie avond!

Speciale dank aan:

Radion

Maarten van der Glas

Boaz van der Ban

Vadimir grafov

Suzanne Dime | Studio Allegonda

Klaske Oenema

Hay Schoolmeester

Risa takita

CHRONOS
Valentijn Presents: Lil’ David D
FOX & MINK
Zwart Licht
DJ Wouda
Onderhonden
DJ Isis

Het UR Team

Het bestuur en de Raad van Toezicht

 

Foto’s gemaakt door Gino Kleisen Fotografie & Film.