Kijkje achter de schermen!

11/01/2019

Er trokken deze maand een hele hoop nieuwe huurders in onze nieuwste projecten: Broedplaats KOCH en STUART! Ook in onze ‘oudste’ Urban Resort broedplaats VKG, verwelkomden we een tiental nieuwe huurders.

We blikken terug op een prachtig leuke periode, waarin we de sleutels van 2 nieuwe panden mocht ontvangen, deze met ons team verbouwden tot creatieve werkpanden, waarin we meer dan 50 kunstenaars, creatieve ondernemingen en maatschappelijke organisatie een nieuw onderkomen konden bieden!

Kijk je met ons mee achter de schermen hoe dat verliep?

BROEDPLAATS STUART

De komende tien jaar ontwikkelen we in Diemen onze nieuwste broedplaats STUART. Deze broedplaats ligt aan de Weespertrekvaart met meerdere creatieve ondernemingen en broedplaatsen in de buurt. De 13 ruimtes op de begane grond, eerste en tweede verdieping worden per 1 januari 2019 gehuurd door verschillende kunstenaars zoals een mode-ontwerper, decorbouwers, beeldhouwer, beeldend kunstenaars (2D), installatie kunstenaars (3D), videomaker/audio en een choreograaf/dansgezelschap. Voor de grote loods/hal die nog beschikbaar is zijn we op zoek naar creatieve makers die samen invulling geven aan deze ruimte.

 

BROESPLAATS KOCH

Vanaf januari 2019 opent Broedplaats KOCH haar deuren: de eerste broedplaats van Watergraafsmeer aan het Robert Kochplantsoen. Op de begane grond zijn 17 werkruimtes en 2 woon/werkruimtes.

Broedplaats KOCH belooft een bruisende plek te worden. Een plek waar kunstenaars samenwerken en inspiratie uitwisselen. Maar ook: een plek waar workshops plaatsvinden en buren met elkaar samenkomen. De 17 nieuwe huurders bestaan, onder andere, uit verschillende beeldende en conceptuele kunstenaars, een sieradenmaker, radiomaker, schrijver, creatieve ondernemers, grafisch ontwerpers en een zeefdrukkerij.

 

 

BROEDPLAATS VKG

Een geliefde broedplaats. En tegelijkertijd: onze oudste broedplaats! VKG vind je in het Volkshotel in Amsterdam Oost. Er kwamen begin november 13 studio’s vrij, van de in totaal 75 studio’s in het gebouw. De bestaande huurdersgroep verwelkomde o.a. een keramiste, graffiti artiesten, animatoren, mode ontwerpers, jazz muzikanten en sound designers.