I’m Every Woman – Theaterstraat x Ragazze Quartet

17/12/2021 RIETWIJKER
dit is het te gekke team van I’m Every Woman. Een nieuw project van Rianne Meboer en Arthur Kneepkens i.s.m het Ragazze Quartet (broedplaats RIETWIJKER) schrijver Rachel Rumai Diaz en componist Aftab Darvishi over de ervaringen van vrouwengemeenschappen aan de rand van de stad.
.
I’m Every Woman begint bij uitvoerige gesprekken en muzikale dialogen met verschillende vrouwen communities in Amsterdam en mondt uiteindelijk uit in een nieuwe muziektheatervoorstelling voor strijkkwartet, slagwerk, spoken word artist en zangeres. In die voorstelling geven we uiting aan de kracht, emoties en levensvragen van vrouwen en vrouwengemeenschappen. De muziek wordt geschreven door Afab Darvishi, de teksten door spoken word artiest Rachel Rumai Diaz. De voorstelling gaat in juni 2022 in première op Over het IJ Festival Amsterdam en zal daarna door het land touren.
.
Zes vrouwelijke artiesten brengen in ‘I’m Every Woman’ een gezongen en gesproken ode aan de vele vormen en gezichten van vrouwen gemeenschappen aan de randen van de stad,, voortgestuwd door het dynamische spel van Ragazze Quartet dat geen klankkleur schuwt om de juiste toon te treffen.
De voorstelling vindt zijn vertrekpunt in de muzikale inspiratie, verhalen en ervaringen van vrouwengemeenschappen ‘aan de rand van de stad, in het hart van de samenleving’. We maken een reis van de harmonische kracht van zusterschap, langs de soms pijnlijke noodzaak van het bestaan van deze safe spaces, naar een clash van onbegrip en verschillen. De verschillende verschijningsvormen van ‘all female communities’ komen tot hun recht in het poëtische, ritmische, sensuele en activitische spoken word-werk van Rachel Rumai Diaz.
“Als schrijver en performance artiest zet ik me in om op het podium ruimte te maken voor verborgen verhalen en ongehoorde stemmen, in het bijzonder vrouwen van kleur en LHBTIQ+ vrouwen. Dit project zie ik als een mooie kans om niet alleen de verhalen van deze vrouwen te vertellen, maar ook om een ode te brengen aan de vele vormen en gezichten van de vrouw.” – Rachel Rumai Diaz
Houd de Facebookpagina van de Theaterstraat in de gaten voor updates over dit prachtiger project!