LYCKA: Een injectie van creativiteit in een buurt in ontwikkeling

De casco’s ruimtes van LYCKA in Sloterdijk Centrum zijn in korte tijd omgetoverd tot een plekken waar het bruist van de creativiteit. Fotograaf en LYCKA-huurder Alessio Reedijk legde deze transformatie vast bij Gianine Strang.

Gianine Strang studeerde in 2020 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (UC/JMD). Naast dat zij een uitvoerend danser is heeft ze door de jaren heen ook liefde gekregen voor het maken. Dit afgelopen jaar heeft zij zich gespecialiseerd in verschillende healing modalities omdat ze gelooft dat het lichaam zoveel meer is dan alleen het fysieke aspect. Volg haar projecten Movement Medicine en Aduyba Sisters om hier meer over te weten te komen.

Met de bouw van ongeveer 1500 woningen de komende jaren verandert Sloterdijk Centrum ingrijpend. Zulke ambitieuze plannen zijn niet slechts een kwestie van veel beton storten.

De community van kunstenaars in LYCKA is bedoeld als een injectie van creativiteit die de transformatie van Sloterdijk Centrum in een stroomversnelling moet brengen: van ‘een tochtgat’ tot een plek waar wat te beleven valt.

Foto’s door: Alessio Reedijk
Volg ook LYCKA Buurtkamer om op de hoogte te blijven van de activiteiten in de buurtkamer.