Beeldhouwen met Figura in HW10!

De mens is je uitgangspunt, maar wie helpt je het menselijk lichaam te begrijpen? Figura!

Terwijl de studenten druk bezig zijn met hun anatomieprojecten en gietwerk, maakt Figura (broedplaats HW10) zich klaar voor de aankomende activiteiten en workshops.  In april verwelkomen ze de Britse beeldhouwer Poppy Field voor een masterclass figuurboetseren. Zij begeleidt cursisten in het stapsgewijs opbouwen van een menselijk figuur in 1/4-size. Bekijk meer werk van Poppy Field op haar instagram @poppy.field. Ze voltooide deze maand haar ‘Queen and Philip’ voor de Royal Albert Hall. In haar workshop is nog één plekje vrij!

In mei ontvangen we Robert Bodem, voormalig director van The Florence Academy of Art sculpture department! @robertbodem

Van eind maart tot begin augustus is het werk van Sanne van Tongeren, docent en oprichter van Figura, samen met het werk van Renée Marcus Janssen te zien op de NDSM-werf te Amsterdam. Renée is bij Figura bekend van de workshops dierfiguren @reneemarcusjanssen.

Heb je vragen over korte workshops, wil je meer informatie over ons tweejarig programma, of kom je gewoon een keer een kijkje nemen in onze studio’s? Zaterdag 16 april hebben we open dag. Gratis boetseersessies tussen 12:00 – 15:00 uur. Of meld je aan bij Figura Meetup en schrijf je in voor een sessie boetseren naar levend model op de donderdagavond.

Tot slot:

AGENDA

do 7 april Workshop Poppy Field

za 16 april Open dag

ma 9 mei Workshop Robert Bodem

za 14 mei Open dag

za 28 mei Portret workshop

za 11 juni Portret workshop

Over Figura:

Figura | Dutch Academy of Figurative Sculpture hecht grote waarde aan observatie. Daarom werken we hoofdzakelijk naar levend model. Kunstenaarschap gaat bij ons samen met ambacht en vakkennis. We denken creatief en leren de vaardigheden om te kunnen maken wat we zien. Oude technieken blazen we nieuw leven in. Wat zich niet kan vernieuwen is ouderwets. Klassiek is wat levenskrachtig is!

Figura meetup: https://www.meetup.com/nl-NL/amsterdam-sculpture-meetup-groep/events/284703285

Figura Workshops: https://www.figura-sculpture.com/nl/workshops

Figura Open Dagen: https://www.figura-sculpture.com/nl/online-open-dagen-2022