Expositie Judith Lehthaus in Kunstcentrum de Kolk

Drie kunstenaars samengebracht in de tentoonstelling ‘Assemblages’ in Kunstcentrum de Kolk. Een van deze kunstenaars is Judith Lehthaus (broedplaats HEINING). Te zien van 26 maart tot 24 april.

Tijdens haar studie aan de kunstacademie afd. mode werkte Judith Lehthaus in een hoedenwinkel in Amsterdam waar ze zich de beginselen van werken met vilt en stro eigen maakte. Een aanbod om opgeleid te worden tot hoedenmaakster sloeg ze destijds af om jaren later, met grote omwegen alsnog aan een opleiding tot hoedenmaakster te beginnen.

Haar specialiteit is het werken met patronen waarbij haar liefde voor duurzaam design en het gebruiken van afgedankte materialen een mooie combinatie vormen. Daarnaast heeft ze een voorliefde voor atypische materialen. Uit deze fascinatie is de 4 in1 vouwbare hoed ontstaan. Deze van zwarte ‘dijkbedekking’ gemaakte hoed onderzocht hoeveel vormen er uit een vorm kunnen ontstaan, geïnspireerd door de Japanse vouwkunst origami. Voor de tentoonstelling heeft ze de vouwbare hoed vertaald naar typisch hoedenmateriaal, namelijk ‘sinamay’ en onderzoekt ze de gevouwen vorm in relatie tot het hoofd met gebruik van kleur en lijnen spel. www.xpozai.com