Nieuws uit de broedplaatsen: Maart 2020 | COVID-19

19/03/2020

Coronavirus treft de culturele en creatieve sector, met name zzp’ers, de evenementensector en flexwerkers worden hard geraakt. Het Rijk biedt noodsteun aan getroffen mensen en sectoren. Vind hier opheldering over wat de overheidsmaatregelen betekenen voor jou.

Het kabinet stopt per 1 oktober met de generieke steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coronacrisis hebben geholpen. Dit betekent dat de regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen vanaf die datum niet worden verlengd. De beperkende maatregelen zijn grotendeels opgeheven, de economie draait weer volop en de werkloosheid is laag. Doorgaan met de steun zou het economisch herstel in de weg zitten. Een aantal specifieke ondersteunende maatregelen blijft van kracht in het vierde kwartaal. Net als de aanvullende maatregelen gericht op omscholing en aanpassingsvermogen van de economie. Het kabinet is bezig met een regeling voor de nachthoreca die naar verwachting ook na 1 oktober nog verplicht gesloten is. Meer informatie lees je hier. 

Wij vragen natuurlijk aan onze omgeving om de maatregelen vanuit de overheid ter harte te nemen. Een overzicht van alle actuele maatregelen in de aanpak van het coronavirus vind je op de website van de Rijksoverheid en het RIVM. Op de site van de Rijksoverheid staat ook het overzicht van de maatregelen ter ondersteuning van ondernemers.

Maatregelen op onze broedplaatsen en in onze organisatie – Lees hier verder