DUS: Inspiratieavonden in broedplaats VKG.

08/09/2017 Published on 09/07/2017 VKG

DUS organiseert binnenkort alweer haar zevende evenement in Broedplaats VKG en dat belooft wederom een mooie avond te worden. Maar wie is DUS eigenlijk en wat doen ze?

DUS is een multidisciplinaire inspiratieavond in Doka, Volkshotel Amsterdam. Het programma wordt geïnitieerd vanuit de Broedplaats VKG en krijgt een podium in Doka. DUS is een logisch gevolg, een creatie en een gemene deler. Het krijgt vorm zodra er een thema aan wordt gekoppeld.

DUS koppelt aan ieder evenement een thema om inspiratie over op te doen. Vervolgens nemen zij de bezoekers mee in een mengsel van theater, alledaagsheid, film, wetenschap, muziek en debat. Op deze manier wordt er geprobeerd meer grip te krijgen op een thema en inspiratie op te doen van elkaar. Er worden allerlei relevante mensen van projecten uitgenodigd, veelal van andere broedplaatsen, om iets te laten zien of te doen wat met het desbetreffende thema te maken heeft. De behandelde thema’s zijn: het begin, het geslacht, de ruimte, de strijd, het land en de lijn. Het thema wat zij bij hun zevende evenement zullen benaderen is: De Band. Tijdens dit evenement komen meerdere kunstenaars vanuit onze broedplaats, namelijk: Bette Dam, San Proper en Marieke Rodenburg van broedplaats VKG. Voor meer informatie over dit evenement, check onze agenda.