Broedplaats VKG: creatief in tijden van corona

04/05/2020

De broedplaatsen laten ook in deze tijd hun creativiteit zien. Urban Resort update regelmatig deze nieuwsberichten vol met geweldige initiatievenen en laat op deze manier zien hoe belangrijk creativiteit is in deze crisis.

Wat gebeurt er allemaal in broedplaats VKG?

Nyk de Vries
Er was een korte tekst van Nyk te lezen op de stranden van vier waddeneilanden, over het isolement waarin veel mensen zich momenteel bevinden, als onderdeel van het project ‘Fryslân fan Boppen’. De Engelse ondertitels zijn van David Colmer.

Daan Veldhuizen
Het Eurovisie Songfestival gaat helaas niet door, maar wees niet getreurd want hier is het digitale AI Songfestival! Daan Veldhuizen (Broedplaats VKG) maakte deze 5-delige Youtube-serie samen met onder andere de NPOVPRO en 3FM. Een experiment om te onderzoeken of computers net zo’n goede Songfestivalhit kunnen schrijven als Duncan Laurence een jaar geleden deed.

Mirjam Debets
De eerste editie van de Quarantine Zine is klaar: een ‘huisgeprint’ boekje met een verzameling kunst van 10 creatievelingen (zowel professioneel als amateur), met als thema ‘gathering’, in de breedste zin van het woord).

De eerste 45 exemplaren zijn al de deur uit, en intussen is ze druk bezig met het samenstellen van #2! Verwacht foto’s, gedichten, recepten en QR codes naar mixtapes.


Julien Chaptal
Normaal is Julien te vinden in zijn geluidsstudio in de kelder van Broedplaats VKG maar afgelopen maand begon hij vanuit huis een creatieve uitwisseling met mede-broedplaats huurder San Proper, die normaal een paar deuren verder zijn geluidsstudio heeft. Check de resultaten op soundcloud.

Julien Chaptal

Eva van Aalst
Voor verveelde kinderen (en volwassenen) post Eva elke dag een knip- plak- kleuropdracht, een spel of een stap voor stap tekenvideo op haar website die ook nog eens allemaal gratis te downloaden zijn!

Veel knip, plak en kleurplezier!

Het Bullebak Monster

Anneke Krul
Om kunstenaars te steunen is Anneke een Online Fashion Illustration galerie begonnen waar men gesigneerde Limited Edition Prints kan kopen.

Website iloveillustration

Timo Sorber
Timo: “Gisteren liep ik langs ons buurt café op de hoek. Ze verkopen daar nu met succes koffie en vers gemaakte lekkernijtjes aan voorbijgangers vanuit hun portiek. De zaak ligt er verder natuurlijk verloren bij dus ik dacht waarom geen expositie? Ik heb mijn Geweldige Geweien neergezet en nu is hun cafe ook een pop-up Galerie! Veilig vanaf buiten te bewonderen. Een café wordt Galerie!”

Cafe Côte Wispe


Akwasi
Akwasi lanceerde zijn nieuwe album via Instagram-live, zodat het toch nog een gezamenlijk feestje kon worden! Hij trok voor zijn nieuwe album ‘Sankofa’ terug naar eigen land. Sankofa is een symbool uit de cultuur van de Akan in Ghana en betekent ‘ga terug en haal het’. Op het nieuwe album komt hij weer met scherpe lyrics op een door Ghana geïnspireerde sound.

Kourosh Noshad Sharifi
Kourosh heeft Green Stream Kitchen Concert in het leven geblazen. Voor €4,- kan je van een intiem online huiskamerconcert genieten. Daarnaast is hij door Cinetol uitgenodigd om op 3 mei als eerste artiest een online optreden te geven. Bekijk hier het evenement. 

 

Job Sifre
Online raven op donatie! Dat kan bij de Isolation Rave van Club en VICE waar o.a. Job Sifre ook draait! Daarnaast streamt hij zo nu en dan ook zijn muziek op Twitch.


Klasien van de Zandschulp

Zeg maar dag tegen je sociale afstandsblues, want Distance Disco komt eraan. Het is een eigenzinnig sociaal experiment en het combineert een dansfeest met een game. Er is één simpele regel: je moet de persoon vinden die danst op jouw liedje. We nodigen kleine groepen uit om de game te testen en te ontwikkelen. Meld je aan voor updates over de lancering of om deel uit te maken van een bètatest. Distance Disco is een initiatief van en gecreëerd door onafhankelijke en interactieve kunstenaars uit Amsterdam, Mark Meeuwenoord, Arjan Scherpenisse en Klasien van de Zandschulp. Klasien kan je ook kennen van de Live Coding Sessions in Doka.