Broedplaats LELY breidt uit met Lely GYM!

22/12/2017 LELY

Deze zomer is Broedplaats Lely uitgebreid met de gymzalen naast het hoofdgebouw. Het gebouw bestaat uit twee grote gymzalen en de oude conciergewoning. In de conciƫrgewoning zijn nu vier kleine werkateliers. Ook de gymzalen zullen de komende jaren levendig gebruikt worden.

De zuidelijke gymzaal wordt gehuurd door Frascati en de Academie voor Theater en Dans (ATD) van de AHK. Zowel Frascati als ATD gaan de ruimte gebruiken voor repetities en het maken van voorstellingen. Bij gelegenheid zullen er try-outs en/of kleine presentaties worden opgevoerd.

De noordelijke gymzaal wordt gebruikt door Circus Lab Amsterdam, die al jaren nauw is verbonden met basisscholen in stadsdeel Nieuw-West. In dit community circus krijgen veel jongeren uit de buurt hun eerste acrobatische lessen. Dit zorgt voor de noodzakelijke verbinding tussen de broedplaats en Nieuw-West. Onder Circus Lab Amsterdam zijn vijf circussen verenigd: Olympia Circus, Corpus Acrobatics, Bencha Theater, Aerials Amsterdam en Knotdance.

Al deze partijen zijn een grote aanwinst voor broedplaats Lely en wij zijn dan ook verheugd met hun komst. We zien kansen voor de programmering in de Aula en zien vele samenwerkingsmogelijkheden tussen de kunstenaars en de theaterstudenten.