Broedplaats HW10: creatief in tijden van corona

04/05/2020

De broedplaatsen laten ook in deze tijd hun creativiteit zien. Urban Resort update regelmatig deze nieuwsberichten vol met geweldige initiatievenen en laat op deze manier zien hoe belangrijk creativiteit is in deze crisis.

Wat gebeurt er allemaal in broedplaats HW10?

Om te beginnen deze prachtige woorden (en beeld) huurster van Frederike Top.

“Omdat er zoveel mooie initiatieven ontstaan om ons heen!” – Frederike Top

Sander Koolwijk
Elke dag publiceert Sander van Lokaal 01 een gedicht over deze bizarre tijd. Op het raam van Lokaal 01 zijn deze gedichten ook te lezen.

Alle gedichten staan op www.sanderkoolwijk.nl


Bart de Vrees
Bart gaat  het gedicht  “corona#4 maan’ van Sander Koolwijk op muziek te zetten, medio april/mei zal dit stuk af zijn en gedeeld worden via Splendor Amsterdam.

Bettina Weller
Het onderwijs staat niet helemaal stil. Kunstenares Bettina Weller werd gevraagd om online lessen voor thuis te ontwikkelen. Hierbij de teaser voor een lesfilm voor Basisschool de Satelliet in Nieuw West voor groep 7 en 8.

Kinetische Kunst – Betinna Weller

Figura Open Studio
Alle evenementen en demonstraties van Figura zijn vanaf deze maand ondergebracht in de online
Open Studio. Je krijgt op deze manier een prachtig inkijkje in de academie. Elke week publiceren ze nieuwe activiteiten die je thuis kunt uitvoeren: van boetseeropdrachten tot instructievideo’s voor het maken van een portret armatuur.

f


En dan nog… Doe mee met een kunstproject van
Francisca Rosner:
(On)zichtbare helden in tijden van de corona crisis

Opdracht: Portretteer de mensen die elkaar helpen in tijden van nood. Die zich inzetten voor hun gemeenschap en voor de Hemsterhuisbuurt in het bijzonder.
Meer informatie over deze opdracht staat in de nieuwsbrief van HW10 – april 2020 en is hier te bekijken.