Artist in residence – Broedplaats VKG

01/06/2021 VKG

Gedurende juli en augustus werken verschillende creatieven uit Broedplaats VKG aan een persoonlijk project, in samenwerking met een kunstenaar uit het buitenland. Volkshotel maakt dit mogelijk door deze gasten uit het buitenland een slaapplek te bieden in één van onze nieuwe studio’s. Met dit Artist in Residence programma willen we lang gekoesterde samenwerkingen mogelijk maken en creatieven de ruimte geven om te creëren, reflecteren en produceren. ?

De volgende mensen gaan samenwerken:

– ValentijnBannier (muzikant/producer) + Tarik Aslan & Etienne Kermarc (muzikanten/producers uit Turkije en Frankrijk).
“Samen gaan we muziek schrijven en opnemen. Het eindresultaat wordt een Cirque Valentin Mixtape (de naam waaronder ik nu produceer). Tijdens deze periode wil ik mijn vaardigheden als producer testen met zulke uiteenlopende invloeden en verschillende werelden die samenkomen.”

– Olf van Elden aka Interstellar Funk (dj/producer) + Deniz Omeroglu (zangeres/componist/producer en dj uit Turkije).
“Tijdens onze residentie willen we ons kunnen focussen op het produceren van een album. We willen op een andere manier werken dan we normaal doen. We willen vooral piano, veldopnames en zang gebruiken. Daarnaast willen we kijken of het mogelijk is om aan het einde van onze periode op te treden met het door ons gemaakte materiaal.”

Houd de instagram van Volkshotel in de gaten om regelmatig updates te krijgen over de artiesten en hun projecten.