27 september Opening lichtkunstwerk Frederike Top HW10

05/09/2018 Published on 09/05/2018 HW10

Vespucci wat ben je mooi’
is een lichtkunstwerk in de Vespuccistraat voor en door de buurt (social design). Bij dit project speelt de buurt de hoofdrol, hier gaat het om de mensen die er wonen én die de buurt bezoeken.

Straatzin 
De buurtbewoners bedenken de inhoud van het project, letterlijk. Door een mooie zin, wens of boodschap te bedenken wordt de bezoekers van de straat iets meegeven. Iets positiefs, iets om over na te denken of gewoon een mooie regel. Deze Straatzin is samengesteld door handgeschreven lichtgevende LED-letters aan elkaar te verbinden. Vervolgens worden deze aan een kabel bevestigd die al over de straat hangt, gebruik makend van het bestaande stroompunt. Om zo duurzaam mogelijk te werken.

 


Verbinding in de buurt
De buurt wordt hiermee letterlijk aan elkaar verbonden. Door het verspreiden van ansichtkaarten en tijdens een buurtbrainstorm werden de beste Straatzinnen bedacht en gekozen die vervolgens de ene woning aan de andere verbind. De verlichting krijgt meer inhoud en laat de identiteit van de buurt zien.
Na een bepaalde periode kan de buurt met de bestaande letters nieuwe zinnen en woorden verzinnen, als een naamketting kunnen de letters verwisseld worden en ontstaat er een nieuw straatbeeld.
        
Frederike Top
       Product designer
website_frederiketop.nl
email_contact@frederiketop.nl 
phone_0031.620.683.687