De Appel wint prijs Museumnacht 2019

16/01/2020 LELY

De Appel wint de prijs voor het beste programma van Museumnacht 2019!

Een nacht die was gewijd aan de strijd en strijd van Marsha P Johnson en Sylvia Rivera in relatie tot het hedendaagse queer activisme  in Nederland en andere delen van de wereld.

Tijdens Museumnacht 2019 heeft een jury van 36 jongeren alle locaties bezocht en hebben ze besloten dat het programma bij de Appel het beste was deze avond.

De jury noemde de open, verwelkomende sfeer, de goede energie en het interessante programma. Verder was er een duidelijk verband met jullie tentoonstelling, en het programma biedt verdieping en nieuwe inzichten aan.
Jurylid Bente: ‘Wat ik in De Appel heb gezien heeft veel indruk op me gemaakt, ik ga meer op zoek naar vergelijkbare programma’s en exposities’. 

 

We hebben non-binary identiteiten en transgender activisme gevierd met queer verhalen, workshops, uitvoeringen, muziek- en videovoorstellingen. Hartelijk dank aan de artiesten en activist: Beyong Veldkamp & Alejandra Ortiz, Trans United, House of Vineyard, Wantee Teelapa & Shishani, Patricia Kaersenhout en de beroemde Amsterdamse drag queens Miss Miss Envy Peru en Nancy Goreng!

De trofee is ontworpen door Koos Busters.